Ar programmas "Latvijas filmas Latvijas simtgadei" filmas "Tēvs Nakts" seansu pagājušajā nedēļā, 18. oktobrī, tika atklāts jau piektais Rīgas Starptautiskais kino festivāls. Savukārt nedēļas nogalē uz tradicionālo "Kids Weekend" programmu bija aicinātas jaunāki kino skatītāji un vecāki. Piedāvājam ieskatu festivāla pirmo dienu notikumos bildēs.

Šogad par festivāla atklāšanas filmu bija izvēlēta Dāvja Sīmaņa "Tēvs Nakts", kas vēsta par ebreju glābēju Žani Lipki. Viņš Otrā pasaules kara laikā nosargāja vairāk nekā 50 ebreju dzīvības. Filmā galveno lomu atveido aktieris Artūrs Skrastiņš, kurš arī bija īpašā seansa viesu vidū.
Atgādinām, ka filma "Tēvs Nakts" pirmizrādi piedzīvos 25. oktobrī, bet pēc tam būs skatāma kinoteātros visā Latvijā.

Jau par noturīgu tradīciju izveidojusies "Kids Weekend" – īpaši bērniem veltītā programma, ko nedēļas nogalē varēja apmeklēt kinoteātrī "Splendid Palace". Šogad programmas kuratore bija dzejniece un rakstniece Inese Zandere, kopumā "Kids Weekend" iekļaujot četras spēlfilmas un animācijas īsfilmu izlasi. Filmu programmu papildināja dažādas radošās darbnīcas mazākajiem kino skatītājiem.

Jau ziņots, ka Riga IFF turpināsies līdz pat 31. oktobrim. Tuvākais īpašais notikums, kas gaidāms festivāla programmā, ir programmas "Short Riga" atklāšana "Splendid Palace" mazajā zālē, 23. oktobrī pulksten 20.00. Tajā bezmaksas seansā varēs noskatīties nule "Lielajam Kristapam" nominēto Lizetes Upītes filmu "Nakts pastaigas". Savukārt "Splendid Palace" Lielajā zālē pulksten 19.00 gaidāms Vitālija Manska filmas "Putina liecinieki" Baltijas pirmizrādes seanss.

Plašāk par Riga IFF programmu – festivāla mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!