Foto: LNVM

Skolēnu rudens brīvlaikā Latvijas Nacionālais vēstures muzejs (LNVM) Brīvības bulvārī 32, Rīgā, aicina skolēnus uz nodarbību "Soli pa solim Latvijas gadsimtā", kurā varēs atsvaidzināt skolā vēstures stundās gūtās zināšanas un iepazīt vēl nezināmās vēstures lappuses, kā arī tuvāk aplūkot kādu īpašu priekšmetu grupu, portālu "Delfi" informē LNMV pārstāvji.

23. oktobrī pulksten 10.00 un 12.00 izstādē gaidīti jaunāko klašu skolēni (1.–7. klase), lai, kopā ar muzeja gidu, pildot radošus un atjautīgus uzdevumus, tostarp speciāli bērniem izveidotajā ceļvedī, iepazītu 68 muzeju kopizstādi "Latvijas gadsimts" un izstaigātu Latvijas 100 gadu gājumu, pat rekonstruējot valsts pasludināšanu 18. novembrī.

Savukārt pulksten 14.00 uz ekskursiju izstādē "Latvijas gadsimts" aicināti 8.–12. klases skolēni. Viņi varēs iepazīt teju 700 kvadrātmetrus lielo izstādi, ko veido vairāk nekā 1500 priekšmeti, 18 audioieraksti, 25 videostāsti, kā arī daudzas pašiem veicamas aktivitātes, kas palīdzēs iedzīvoties konkrētajā Latvijas vēstures laikposmā.

Kādi notikumi un personības ietekmēja Latvijas simt gadu ceļu, ko vārds "Latvija" nozīmēja dažādos laikos un paaudzēs? Kā Latviju dibināja, aizstāvēja, cēla, zaudēja, slēpa un atkal atguva? Atbildes uz šiem jautājumiem rodamas laikmetu, cilvēku un lietu stāstos izstādē "Latvijas gadsimts".

25. oktobrī pulksten 12.00 gaidāma nodarbība "Zirga garderobe pirms simt gadiem". Tajā uzmanība tiks veltīta reiz cilvēku dzīvē īpaši aktuālajām zirglietām. Tās pētījis un nodarbību vadīs LNVM Etnogrāfijas nodaļas krājuma glabātājs Jānis Šabanovs.

Cena par nodarbību – ieejas biļete muzejā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!