Foto: DELFI

Šā gada 2. oktobrī Budapeštas Vēstures muzejā Karaliskajā jeb Budas pilī tika atklāta 68 muzeju kopizstādes "Latvijas gadsimts" mobilā versija, kas būs aplūkojama visu mēnesi, portālu "Delfi" informē Latvijas Nacionālā vēstures muzeja pārstāvji.

Ekspozīcijā Budapeštā 10 īpaša dizaina stendos tiek piedāvātas 10 atbildes uz jautājumu, kas dažādos vēstures posmos no dažādiem skatupunktiem bijusi Latvija.

Izstādes atklāšanā piedalījās Budapeštas Vēstures muzeja direktors Peters Farbaki (Peter Farbaky), Latvijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Ungārijā Vilmārs Heniņš, kā arī Latvijas Nacionālā vēstures muzeja Viduslaiku, jauno un jaunāko laiku nodaļas vadītājs un izstādes "Latvijas gadsimts" līdzautors Dr. hist. Toms Ķikuts, kurš uzstājās ar priekšlasījumu par Latvijas vēsturi pēdējos 100 gados.

Izstādes izveidi koordinēja Latvijas Republikas Ārlietu ministrija, savukārt tās izstrādi ungāru valodā un nonākšanu līdz skatītāju uzmanībai Budapeštas Vēstures muzejā – Latvijas Republikas vēstniecība Ungārijā. Projekta mākslinieciskais veidols bija uzticēts dizaina birojam "H2E" – izstādes "Latvijas gadsimts" mākslinieciskās koncepcijas autoram.

Jau ziņots, ka 68 muzeju kopizstāde LNVM tika atklāta šā gada 4. maijā. Izstāde, kas ir viens no vērienīgākajiem Latvijas simtgades kultūras notikumiem, caur dažādu priekšmetu un lietu stāstiem vēsta par valsts vēsturi 100 gadu garumā. Izstāde LNVM, Brīvības bulvārī 32, būs apskatāma līdz 2021. gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!