Foto: SIPA/Scanpix/LETA
Ar vairākiem pasākumiem šajās dienā Francijas galvaspilsētā Parīzē godināta franču estrādes leģendas Šarla Aznavūra piemiņa. Populārais dziedātājas un aktieris mūžībā aizgāja 94 gadu vecumā šā gada 1. oktobrī.

Pirmdienas naktī, kad pasaule jau bija uzzinājusi par Aznavūra nāvi, Eifeļa tornis iemirdzējās zelta krāsā, bet Parīzes simbola priekšā tika uzstādīts ekrāns, uz kura tika projicētas aktiera un dziedātāja fotogrāfijas. Tāpat dziedātāja fani šajās dienās noliek ziedus pie Aznavūra mājas vārtiem Dienvidfrancijā.

Parīzes pilsētas galva Anna Idalgo jau aicinājusi pārdēvēt galvaspilsētā ielu Aznavūra vārdā.

2. oktobrī Parīzes armēņu baznīcā notika piemiņas dievkalpojums, ko apmeklēja gan Aznavūra talanta cienītāji, gan viņa tautieši. Dievkalpojumā cieņu izrādīt bija ieradies arī bijušais Francijas iekšlietu ministrs Klods Geonts.

Armēņu izcelsmes franču dziedātāja un aktiera Šarla Aznavūra karjera mērāma vairāk nekā 70 gadu garumā. Viņš ierakstījis ap 1200 dziesmu, no kurām lielākajai daļai arī pats ir autors. Tāpat viņš ražīgi darbojies kā mūzikas producents, kā arī veidojis veiksmīgu aktiera karjeru, filmējoties vairāk nekā 60 filmās.

Mākslinieks uzstājies 94 valstīs. Turklāt darījis to līdz pat pēdējiem savas dzīves mēnešiem. Viņa pēdējais koncerts notika šā gada 17. septembrī Tokijā, Japanā.

Aznavūrs dziedājis prezidentu, pāvestu, karalisko ģimeņu priekšā, uzstājies vairākos humānās palīdzības sarīkojumos.

2009.gadā Aznavūrs tika iecelts par Armēnijas vēstnieku Šveicē, kā arī kļuva par Armēnijas delegātu ANO Ženēvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!