Foto: Publicitātes attēls

Rīgas starptautiskā kino festivāla (Riga IFF) programmā, industrijas pasākumu sadaļā būs virtuālajai realitātei veltīts pasākumu cikls "Riga IFF goes VR", portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

Šāds pasākumu cikls tiek rīkots, lai kino un virtuālās realitātes nozares tuvinātu un rosinātu savstarpēju sadarbību.

Riga IFF industrijas sadaļas kodolu veido bērnu un jauniešu filmu kopprodukciju tirgus, kas jau trešo gadu pulcēs kino nozares pārstāvjus no visas Eiropas. Līdztekus topošo filmu projektu tirgum, Riga IFF pēta jaunus stāstniecības veidus un platformas, kam ir potenciāls piesaistīt bērnu un jauniešu mērķauditoriju, tai radot ne tikai izklaidējošu, bet arī saistošu un izglītojošu saturu. Sadarbībā ar producentu apvienību "Story Hub" un tehnoloģiju inkubatoru "TechHub Riga" no 19. līdz 21. oktobrim notiks virtuālajai realitātei veltīts lekciju cikls un hakatons — tikšanās vieta tehnoloģiju ekspertiem un radošajiem prātiem. Lekciju apmeklētājiem un hakatona dalībniekiem būs pieejami vairāki tīklošanās pasākumi, kuru norisi atbalsta Eiropas Savienības projekts "Cross Motion".

Virtuālajai realitātei veltītajā lekciju ciklā "Riga IFF goes VR" 19. oktobrī pulksten 9.30 būs iespējams apmeklēt četru sarunu ciklu, kur savā pieredzē dalīsies eksperti no Beļģijas, Nīderlandes un Vācijas. Sarunu tēmu lokā būs virtuālās realitātes izmantojums izglītībā, VR izstrāde un prototipu veidošana, virtuālās realitātes medija nākotne, kā arī VR stāstu dramaturģijas veidošana un VR pielietojums dizainā.

Savukārt, lai kino veidotāju stāstniecības spējas sakausētu ar "startup" vides idejām un tās iedzīvinātu virtuālās realitātes formātā, festivāla laikā RISEBA Arhitektūras un mediju centrā H2O 6 (Durbes ielā 4), 20. oktobrī pulksten 10.00 notiks Riga IFF hakatons. 24 stundu laikā tā dalībniekiem — strādājot komandās — būs iespēja izveidot savus VR produktu prototipus. Savukārt 21. oktobrī pulksten 14.30 "Cafe Film Noir" (Elizabetes ielā 61) notiks projektu prezentācija un labāko projektu apbalvošana. Uzvarējušo komandu apbalvos "Samsung Latvija" un "Cross Motion".

Reģistrēties "Riga IFF goes VR" pasākumu apmeklēšanai iespējams festivāla mājas lapā. Vairāk informācijas par pasākumiem sazinoties ar: kristine@rigaiff.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!