Foto: Publicitātes foto
Latvijas Nacionālajā operā (LNO) 6. oktobrī notiks jaunā, apdāvinātā vijolnieka Daniila Bulajeva pirmais solokoncerts, kurā viņš uzstāsies kopā ar koncertmeistari Lilī Sarkisjanu, portālu "Delfi" informē LNO pārstāve Irbe Treile.

"Ar vislielāko prieku mēs, vijolnieks Daniils Bulajevs un pianiste Lilī Sarkisjana, aicinām jūs apmeklēt īpaši Latvijas Nacionālās operas un baleta 100. sezonai veltīto koncertu. Koncerta programmā skanēs fantāzijas un parafrāzes par pazīstamākajām operu tēmām, kā arī Pētera Čaikovska, Johanesa Brāmsa, Morisa Ravela un citu izcilu komponistu darbi. Būsim laimīgi ar jums tikties koncertā!" uz koncertu aicina jaunais vijolnieks.

Bulajeva pirmais koncerts ar kamermūzikas orķestri notika Latvijā, kad viņš bija piecus gadus vecs. Septiņu gadu vecumā viņš Krievijā pirmo reizi koncertēja kopā ar simfonisko orķestri, bet gadu vēlāk sniedza pirmo solokoncertu Pētera Čaikovska Maskavas Valsts konservatorijas Centrālās mūzikas skolas zālē. Šobrīd Daniils Bulajevs ir Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas audzēknis (pedagoģe Nellija Sarkisjana), piedalījies starptautiskos mūzikas festivālos, guvis panākumus starptautiskos konkursos, tostarp pirmo vietu 1. Džuhai Starptautiskajā Mocarta konkursā (Ķīna, 2015). Latvijas un starptautisko publiku viņš pārsteidzis koncertos "Dzimuši Rīgā" (2014) un "Dzimuši Latvijā" (2018). Kā solists muzicējis ar daudziem ievērojamiem simfoniskajiem orķestriem un kamerorķestriem Itālijā, Ķīnā, Armēnijā, Argentīnā, Beļģijā, Šveicē, Krievijā, Lietuvā un Latvijā.

Koncerts notiks opernama Lielajā zālē ar nolaistu dzelzs priekškaru, radot unikālu akustiku kamermūzikas izpildīšanai. LNO pārstāve lūdz ņemt vērā, ka vietas balkonu sānos un tālākajās rindās ir ar ierobežotu redzamību.

Biļetes LNO un "Biļešu paradīzes" kasēs, kā arī internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!