Foto: Kadrs no filmas "Viņa"

Topošais mākslas centrs "Zuzeum" un kinoprojekts "Spektrs" ar seansu 13. septembrī pulksten 18.00 uzsāks bezmaksas kino ciklu "Baltie plankumi", portālu "Delfi" informē "Zuzeum" pārstāve Agnese Kleina.

Pirmajā seansā tiks rādīta Spaika Džonzes filma "Her" ("Viņa", 2013). Sociāli akceptēts neprāts un attiecības pašam ar sevi pasaulē, kurā valda internets – tā seansa rīkotāji raksturo filmas sižetu. Tas tiešā veidā turpina Rīgas Starptautiskās laikmetīgās mākslas biennāles (RIBOCA)ekspozīcijas naratīvu "Zuzeum". Atgādinām, ka RIBOCA izstāde "Zuzeum" apskatāma līdz 28. oktobrim.

Plānots, ka kopumā tie būs desmit kino vakari līdz pat gada beigām, kas "ļaus aizpildīt baltos plankumus zināšanās par žanra klasiku un art house kino". Ieeja bez maksas. Šis un pārējie kino vakari notiks jaunatklātajā "Zuzeum : The Ear", Lāčplēša ielā 101, trešajā stāvā.

"Zuzeum : The Ear" ir birojs-veikals-kinovieta ar jumta terasi, kā arī jauniešu programmas "Zuzeum 101" tikšanās punkts. Sadarbībā ar grāmatžurnālu "Benji Knewman" un kino projektu "Spektrs", tur notiks lekcijas, kinovakari un citas aktivitātes plašai publikai, kas pastāvīgi un lielākā mērogā varēs noritēt pēc "Zuzeum" rekonstrukcijas.

Uz pirmo kino vakaru brīvu vietu vairs nav, jo vietu skaits ir ierobežots, bet "Zuzeum" aicina kino mīļotājus sekot informācijai par nākamiem seansiem sociālajos tīklos "Instagram" un "Facebook" kontā @zuzeum.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!