Foto: DELFI

Rīgas cirka ēkā 6. septembra vakarā tika atklāts 10. Starptautiskais laikmetīgās mākslas festivāls "Survival Kit". Festivāla tēma – ārpuszemes (outlands) – apšauba tradicionālo ģeopolitisko un kultūrtelpas dalījumu centrā un perifērijā un izgaismojot sarežģītos identitātes veidošanās procesus.

Festivāls arī šogad turpina tradīciju apdzīvot un iedzīvināt kādu tukšu ēku, piešķirot tai jaunu nozīmi. Šis ir pirmā reize, kad skatītājiem ir iespēja iekļūt ne tikai cirka arēnā, bet arī aizkulisēs – staļļos, pagalmā, utt.

Rīga cirkā līdz 30. septembrim būs aplūkojama "Survival Kit" izstāde "Leer | Stelle – Tukšā | telpa". Šī ir 10. "Survival Kit" pirmā daļa – otrā plānota 2019. gada pavasarī Pārdaugavā.

Survival Kit 10.0 īpašie atklāšanas notikumi turpinās arī 7., 8. un 9. septembrī. Piemēram, Deniss Hanovs uzstāsies ar lekcija par etniskā nacionālisma dominanci Austrumeiropā un Baltijā. Tas izveidojusies, balstoties uz 19. gadsimtā šajā teritorijā raksturīgo romantisko nacionālismu, kurā "cits" bija nacionālās kopienas ienaidnieks. Tāpat norisināsies izstādes ekskursijas ar kuratoriem un pastaigas ar mākslas vēstnešiem, sarunas ar māksliniekiem, kino skatīšanās, bet sestdien, 8. septembrī norisināsies īpaša "Baltās nakts" programma.

Ar visu festivāla programmu iespējams iepazīties www.survivalkit.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!