vimeo:288620404
Šogad Baltijas jūras dokumentālo filmu foruma (Baltic Sea Docs) programmā iekļauta filma "Kādas sēklas stāsts" (Seed: The Untold Story), kas vēsta par sēklu kolekcionāriem, kuri cenšas saglabāt dažādu augu un dārzeņu daudzveidību un mudina to novērtēt. Foruma programmā filmu 6. septembra vakarā papildināja diskusija par šis tēmas aktualitāti Latvijā. Piedāvājam noskatīties diskusijas ierakstu.

Amerikāņu režisoru Tagarta Sīgela un Džona Beca veidotā filma seko entuziastiem, sēklu kolekcionāriem, zemniekiem un zinātniekiem, kas iestājas par sēklu dažādību un glabā sēklas nākamajām paaudzēm. Diskusijas mērķis bija apskatīt, kāda situācija šajā jomā pastāv Latvijā - kāpēc daudzveidība vispār ir svarīga, kādas augu kultūras ir būtiskas mums Latvijā, ko glabājam sēklu bankā un kādas lauksaimniecības kultūras varētu audzēt vairāk?

Diskusiju moderēja žurnāliste Sandra Kropa, tajā piedalījās Elga Bražūne (dārzniecība "Neslinko"), Maira Dzelzkalēja-Burmistre (biedrības "Zemnieku saeima" priekšsēdētāja vietniece), Elgars Felcis (Latvijas Permakultūras biedrības priekšsēdētājs), Līga Lepse (LLU APP Dārzkopības institūta vadošā pētniece) un Dainis Edgars Ruņģis (Latvijas Valsts mežzinātnes institūta "Silava" vadošais pētnieks).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!