Foto: Publicitātes foto
Jaunajā Rīgas teātrī (JRT) 1. septembrī sezonas pirmo pirmizrādi piedzīvos teātra mākslinieciskā vadītāja Alvja Hermaņa iestudējums "Linda Vista". Lugas autors – ievērojamais amerikaņu dramaturgs Treisijs Letss, "Linda Vista" ir viens no jaunākajiem viņa darbiem.

Izrādes tēma ir pusmūža cilvēku drāma mūsdienu sabiedrībā. Agrākos laikos 40-50 gadus veci cilvēki jau tika uzskatīti par norakstītiem un savu dzīvi jau nodzīvojušiem. Mūsdienās šī paaudze jūtas apmulsusi, jo jaunība kā nebeidzas tā nebeidzas, dzīves plāns ir it kā izpildīts (vai nu veiksmīgi vai neveiksmīgi), bet dzīve joprojām turpinās un vajadzīgs jauns plāns.

Galveno lomu – nesen šķīrušos piecdesmitgadnieku – atveido Andris Keišs. Vēl lomās skatītāju iemīļoti JRT aktieri – Baiba Broka, Elita Kļaviņa, Sandra Kļaviņa. Šajā iestudējumā pirmo reizi uz JRT skatuves debitē komiķis Jānis Skutelis, kā arī jaunā aktrise Grieta Aminata Diarra. Tāpat ar lomu šajā izrādē pēc vairāku gadu darba Vācijā, JRT atgriežas aktieris Gundars Āboliņš.

Iestudējuma scenogrāfiju veidojis Artūrs Virtmanis, kostīmu māksliniece – Jana Čivžele.

Treisijs Letss (1965) ir amerikāņu dramaturgs, kinoscenārists un aktieris, kurš par savu radošo darbu ir saņēmis augstāko profesionālo novērtējumu – Pulicera balvu, Tonija balvu un "Drama Desk Award". Latvijā labi pazīstama ir Treisija Letsa luga "Augusts: Osedžas zeme", ko autors sarakstījis 2008. gadā un ar to ieguvis pasaules slavu. Luga "Linda Vista" pasaules pirmizrādi piedzīvoja nesen – pagājušā gada aprīlī tā tika iestudēta teātrī "Stepes Vilks" (Steppenwolf Theater Company) Čikāgā, ASV.

Septembra un oktobra izrādes "Linda Vista" jau izpārdotas, novembrī izrāde ieplānota – 8., 9., 10., 11. datumā. Biļešu tirdzniecību uz novembri plānota uzsākt 26. septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!