Foto: Pēteris Vīksna
Trešdien, 29. augustā, gaidāma Rīgas Starptautiskā laikmetīgās mākslas biennāles (RIBOCA1) trešā bezmaksas apmeklējuma diena. Ikviens interesents varēs apmeklēt izstādes visās astoņās biennāles norises vietās.

Veidi, kā iepazīt Rīgas biennāles saturu ir dažādi – gan publiskās programmas pasākumos, gan arī bezmaksas ekskursijās, kuras vada īpaši apmācīti RIBOCA1 mākslas vēstneši. Jau no pirmajām biennāles dienām, publiskā programma interesentiem piedāvā gan izzinošus, analītiskus un izglītojošus pasākumus, gan jaunas un nebijušas pieredzes.

29. augustā, pēc izstādes apmeklējuma biennāles organizētāji aicina apmeklēt ievērojamā amerikāņu mākslinieka Trevora Peglena (Paglen) lekciju "Planēta ir sensors", kas notiks pulksten 18.00, bijušajā Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultātes ēkā.

Peglens šobrīd uzskatāms par vienu no ievērojamākajiem māksliniekiem – viņa mākslas darbi iekļauti Metropoles Mākslas muzeja, Sanfrancisko Modernās mākslas muzeja, Vitnijas Amerikāņu mākslas muzeja u.c muzeju kolekcijās. Tāpat Peglens ir pirmais mākslinieks, kurš sadarbībā ar Masačūsetas Tehnoloģiju institūtu (MIT) palaidis savu mākslas darbu Zemes orbītā. Arī britu medijs "The Guardian" atzinīgi izteicies par mākslinieku, viņu nodēvējot par "šī brīža konceptuāli aizraujošāko politisko mākslinieku". Lekcija norisināsies angļu valodā, ieeja bez maksas.

Atgādinām, ka pirmā Rīgas starptautiskā laikmetīgās mākslas biennāle tika atklāta šā gada jūnija sākumā. Biennāles nosaukums – "Viss bija mūžīgs, līdz pārstāja tāds būt", kuratore – Katerina Gregos. Izstādes, kas notiek astoņās dažādās vietās, būs apskatāmas līdz 28. oktobrim. Plašāk par publisko programmu – RIBOCA1 mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!