Foto: Publicitātes foto
Režisors Māris Martinsons ir pabeidzis filmēšanu savai pirmajai romantiskajai komēdijai "Jaungada taksometrs". Tajā izpalīdzīgs taksometra vadītājs Andrejs Vecgada vakarā jau gandrīz beidzis maiņu, kad aizmugurējā sēdeklī nejauši atstātā Jaungada dāvana liek viņam atcerēties raibo svinētāju kompāniju, kura tai vakarā viesojusies viņa automobīlī — kašķīgu pāri, pagurušu salaveci, trokšņainus ķekatniekus, satrauktu līgavaini un pat gaidībās esošu grūtnieci. Filma 30. novembrī piedzīvos pirmizrādi Latvijas kinoteātros.

"Veidojot šo filmu, noteicošais bija piesaistīt cilvēkus, atbilstošus scenārija personāžiem. Rakstot scenāriju, man jau bija skaidrs, kurus aktierus vai arī "ne-aktierus" es vēlētos redzēt topošajā filmā. Beidzot darbu, esmu ļoti apmierināts ar izvēli, par ko noteikti skatītāji paši varēs pārliecināties. Īpaša uzslava tiem, kuru ikdiena nav saistīta ar profesionālu aktiermeistarību. Tas pavisam nav viegls darbs," stāsta Māris Martinsons.

Filmēšana tika veikta divos posmos - martā, aptverot visus ārskatus, un augustā - filmējot lielākoties interjeros, ieskaitot ainas, kas atbilstoši scenārijam, notiek pašā taksometrā.

"Filmēšanas lielākais izaicinājums bija komandai, kad augustā notika ziemas notikumu filmēšana + 32 grādos. Kad ne tikai jābūt silti apģērbušiem, bet katru filmēšanas dienu un mirkli ir jāatceras - šis notiek Vecgada vakarā. Atsaukt atmiņā ziemas aukstumu karstākajās vasaras dienās, kad lielākā laime būtu atrasties kādā pludmalē nevis filmēšanas laukumā ar ziemas kažoku mugurā, tas gan aktieriem, gan komandai bija liels izaicinājums," atklāj filmas "Jaungada taksometrs" režisors Māris Martinsons.

Filmas galvenais aktieris Lauris Reiniks, kurš filmā attēlo taksometra vadītāja Andreja lomu, dalās: "Esmu pateicīgs režisoram Mārim Martinsonam, ka nonācu šajā kino piedzīvojumā un "Jaungada taksometra" nakts stāstā. Tas mani uzrunāja jau pēc pirmās reizes, izlasot filmas scenāriju. Filmēties kinofilmā jebkuram aktierim ir liels notikums. Man jo īpaši, jo aktiermeistarība ir mana sirdslieta, ko esmu apguvis, bet tā nav gluži mana ikdiena. Tāpēc katra filmēšanās un loma man ir kā svētki. Pat, ja "Jaungada taksometru" filmējām diezgan ekstrēmos apstākļos — pavasarī salām lielos mīnusos, bet vasarā "cepāmies" un svīdām paviljona lielajā karstumā. Domāju, ka kopā ar visu lielisko aktieru kolektīvu, režisoru, operatoru un visu super komandu mums izdosies izstāstīt skaistu, sirsnīgu, jautru un arī iedvesmojošu stāstu par notikumiem Jaunā gada naktī Rīgā. Manuprāt, šādu filmu Latvijā jau kādu laiku vajadzēja. Tas būs saprotams un mūsdienīgs stāsts svētku noskaņās, kurā skatītāji atpazīs situācijas arī no savas dzīves. Es domāju, ka cilvēki pēc filmas smaidīs, ticēs vairāk labajam un gribēs kļūt labāki viens pret otru. Kaut vai uz vienu dienu, bet arī tas jau būs apsveicami. Papildus vēstījums tiks nodots arī ar filmas tituldziesmu, kuru sakomponēju, esot ASV šajā pavasarī."

Filmas aktieru sastāvs: Lauris Reiniks, Nauris Brikmanis, Valdis Melderis, Zane Dombrovska, Dita Lūriņa - Egliena, Dārta Daneviča, Andris Bulis, Ieva Florence, Māra Sleja, Valters Krauze, Baiba Sipeniece - Gavare, u.c.

Filmas veidotāji ir starptautiski atzītais filmu režisors Māris Martinsons, producente Linda Krūkle (filmas "Nevajadzīgie ļaudis", "Amaya", "Romeo n' Džuljeta", "Maģiskais kimono", u.c.) un operators Jānis Jurkovskis. Filmu producē producēšanas kompānija Krukfilms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!