Foto: Lauma Kalniņa
21. augustā kinoteātris "Splendid Palace" vēra durvis saviem skatītājiem, atklājot kinoteātra 95. jubilejas sezonu ar filmas "Fantomass" (1964) seansu, portālam "Delfi" vēsta "Splendid Palace" pārstāvji.

Ņemot vērā milzīgo skatītāju atsaucību un pilnībā izpārdoto zāli, kinoteātris arī turpmāk piedāvās saviem skatītājiem īpašus pasākumus un restaurētas klasikas seansus, tomēr tie nav vienīgie ievērības cienīgie notikumi, ar kuriem kinoteātris šosezon priecēs savus apmeklētājus.

"Splendid Palace" vienmēr lutinājis savus skatītājus, radot vēl nebijušus un pārsteidzošus notikumus, tomēr jubilejas gadā esam strādājuši īpaši rūpīgi, lai uzrunātu un pārsteigtu savus apmeklētājus.

Šosezon kinoteātrī pirmizrādes piedzīvos virkne pašmāju pilnmetrāžas un dokumentālo filmu un varēsim novērtēt gan veikumus, kas tapuši programmas "Latvijas filmas Latvijas simtgadei" ietvaros, gan klātienē baudīt Eiropas izcilākās filmas un kultūras notikumus.

Šogad kino zvaigznes īpaši krāšņi mirdzēs kinofestivālos "Baltijas Pērle", Rīgas Starptautiskajā kinofestivālā un nacionālā kino festivālā "Lielais Kristaps".

Mūzikas mīļotājiem "Splendid Palace" 7. decembrī sarūpējis tiešraidi no "La Scala" opernama sezonas atklāšanas izrādes Džuzepe Verdi "Attila", kā arī Džakomo Pučīni operas "Bohēma" tiešraides ierakstu no Vīnes Valsts operas 2. decembrī, kurā Mimī lomu dziedās izcilā soprāna īpašniece, pasaules opernamu zvaigzne Marina Rebeka.

Jau ierastajiem un atsaucību guvušajiem skolēnu kinolektorijiem pievienosies jauns projekts – studentu diplomdarbu skate "Mākslas augstskolu diplomdarbu "Fest-s 2018!", kurš norisināsies jau septembra sākumā. Iniciatīva, kurai atsaukušās visas nozīmīgākās Latvijas augstskolas, strādājošas ar audiovizuālu saturu, noritēs kā kino vakari, kuru laikā būs iespēja iepazīties ar šī gada talantīgāko studentu bakalaura un maģistra darbiem.

Šosezon arī turpināsies iemīļotie Senioru seansi, kuros uz kino aicināti gados vecākie kino cienītāji, lai senioriem ērtā laikā un par īpaši izdevīgu cenu dotu iespēju noskatīties kādu no labākajām repertuāra filmām. Pirmais senioru seanss notiks jau 28. augustā, un tajā tiks demonstrēta filma "Neuztraucies, tālu viņš netiks".

Sezonas kulminācija būs kinoteātra dzimšanas dienas svinības decembrī, kas tiks atzīmētas ar unikālu kino un klaviermūzikas notikumu – mēmā kino klasikas, Čārlija Čaplina filmas "Cirks", seansu, kuram Latvijas izcilākais pianists Vestards Šimkus radījis muzikālo pavadījumu. Oriģinālmūziku, papildinātu ar improvizācijas elementiem, seansa laikā izpildīs pats Šimkus.

Regulārā kino repertuāra izvēlē "Splendid Palace" demonstrēs visaugstvērtīgāko kino repertuāru un dažādu festivālu favorītus. Jau kinoteātrī iespējams noskatīties Berlīnes kinofestivāla konkursa programmas filmu "Neuztraucies, tālu viņš netiks", ko režisējis zelta palmas zaru ieguvušais režisors Gass van Sants. Tāpat skatāma Berlīnes kinofestivāla galvenajā programmā demonstrētā satīriskā komēdija "Cūka". Latviešu kino cienītāji var novērtēt režisores Antras Cilinskas dokumentālo filmu "Iemesti pasaulē".

Biļetes uz repertuāra filmām, kā arī īpašajiem notikumiem ir iespējams iegādāties internetā vai kinoteātra kasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!