Foto: Publicitātes foto

Latvijas valsts un nevalstisko teātru viesizrādes Durbē pasākumu sērijas "Zemlika nāk…" ietvaros turpinās ar diviem "Dirty Deal Teatro" tapušiem iestudējumiem - "Vai otrā grupa mani dzird" 5. oktobrī un "Zvērīgā mīla" 7. oktobrī, portālam "Delfi" vēsta festivāla organizatori.

Izrāde "Vai otrā grupa mani dzird?" ir stāsts caur dzejoļiem par to, kā būt priecīgiem un sadraudzēties. Stāsta galvenie varoņi – Gatis, Liena un Karīna, meklē un atrod iespēju, kā par spēli padarīt pat tik garlaicīgu lietu, kā istabas kārtošana, obligātā naktsgulēšana vai iešana uz bērnudārzu. Viņi caur spēli un dzejoļiem uzzina, ka reizēm kaitinošā "jaunā māsa" var izrādīties "tīri okei" un "stilīgais, pareizais jaunais brālis" atklāties, kā cilvēks, kuram var uzticēties. Izrāde bērniem un vecākiem dos arī iespēju citādi paraudzīties uz latviešu jaunāko dzeju, sajūtot to, kā dzīvu un noderīgu saziņas formu.

Radošo komandu veido dramaturģe, dzejniece un režisore Inga Gaile, scenogrāfe, māksliniece Katrīna Gaile, skaņu mākslinieks Olivers Tarvids, gaismu mākslinieks Miķelis Renebušs, bet spēlē Gatis Gāga, Liena Šmukste un Karīna Tatarinova.

Iestudējuma "Zvērīgā" mīla pamatu veido Jāņa Joņeva un Anetes Konstes radītie stāsti, kuru galvenos varoņus (cilvēkus un zvērus) saista visdažādākas attiecības, savstarpējās atkarības un kaislības. Asprātīgi izgaismojot vairākas no neskaitāmi daudzajām cilvēka un dzīvnieka līdzās pastāvēšanas šķautnēm un meistarīgi spēlējoties ar zvērisko cilvēkā un cilvēcisko zvērā. Jo vai mēs maz zinām, kur viens sākas un otrs beidzas?

"Ilgu laiku es uzskatīju, ka dzīvnieki nav nekas vairāk kā mehānismi, kuriem Providences nekļūdīgā roka liek darīt visu, kas nepieciešams gan viņu pašu, gan viņu pēcnācēju izdzīvošanai, bet, kad ieraudzīju mācīto cūku, kas nesen tika rādīta Londonā, mana pārliecība sašķobījās, un tagad es nezinu, ko domāt," teikusi 18. gadsimta britu rakstniece un kritiķe Sāra Trimere, un šis citāts trāpīt trāpa arī šai izrādei par dzīvniekiem, kuri valda pār mūsu prātiem.

"Zvērīgās mīlas" radošo komandu veido režisors Mārcis Lācis, dramaturgi Jānis Joņevs un Anete Konste, scenogrāfs un mākslinieks Kristians Brekte, mūzikas autors Matīss Runtulis, gaismu māksliniece Jūlija Bondarenko un horeogrāfe Katrīna Albuže. Spēlē Ivars Krasts, Marija Linarte un Klāvs Mellis.

Biļetes uz "Dirty Deal Teatro" viesizrādēm Durbes kultūras namā nopērkamas elektronisko biļešu tirdzniecības vietnē internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!