Foto: Paula Ostupe "Solution", 2018

Ceturtdien, 23. augustā pulksten 18 RIXC galerijā tiks atklāta jauno mākslinieku izstāde "Objekti atspulgā atrodas tuvāk, nekā šķiet". Apmeklētājiem būs iespēja pieredzēt darbus, kas ievedīs jaunizveidotās realitātēs un stāsta par nākotnes vīzijām. Jaunie mākslinieki, izmantojot spēles elementus, virtuālās vides un alternatīvu skatījumu uz realitāti, piedāvā patverties un vienlaicīgi apdomāt esošo fizisko realitāti un saskarsmi ar to, portālam "Delfi" vēsta izstādes rīkotāji.

Paula Ostupe savā darbā "Solution" apskata gaisa piesārņojuma problemātiku un piedāvā izstādes apmeklētājiem aplūkot, kā gaisa piesārņojuma sekas varētu risināt ar kupolu, kurā skābeklis tiek ražots mākslīgi radītās un hermētiski noslēgtās ekosistēmās.

Kaspars Lēvalds ar savu darbu "Human+" piedāvā apskatīt fikcionālas kompānijas "h+c" centru, kur cilvēkiem būtu iespēja izvēlēties, vai savu prātu pārvietot un ievietot digitālā vidē vai pārnest uz jauniem, ilgstpējīgākiem kiberķermeņiem, rosinot jautājumu par cilvēka apziņas un ķermeņa atiecībām un sava prāta un identitātes nodošanu korporāciju rokās.

Līga Vēliņa darbā "Klusā daba" ieved apmeklētājus sirreālā, virtuālā vidē, kurā lietotājs spēles veidā gūst jaunu pieredzi, pārvietojoties un atklājot simbolus un objektus, kas atspoguļo autora bezapziņas fragmentus un dažādus artefaktus.

Ieva Vīksne savā darbā "Tansition" pievēršas apcerīgām pārdomām par mūsu nākotni un ko nozīmēs "pēcnāve" laikmetā, kad tehnoloģijas no rīkiem pārtaps par ar varu apveltītiem, dominējošajiem spēkiem, kad mākslīgi radītas sistēmas aizstās esošos dabas likumus.

Paulas Ostupes, Kaspara Lēvalda un Ievas Vīksnes darbā "Apokalipses muzejs" mākslinieki apskata, kas paliks pēc mums, kad sasniegsim mums zināmās pasaules beigas, un vēl svarīgāk – ko tas par mums pastāstīs nākamajām paaudzēm?

Justīnes Grinbergas videoinstalācijā "sub rosa" skatītājs nonāk izolētā virtuālās vides telpā, kura radīta, lai izbēgtu no realitātes. Tā ir vieta apziņā, kurā cīnāmies ar saviem dēmoniem un noslēpumiem, kas paslēpti zem rozes zieda. Vieta, kur būt tikai ar sevi un būt patiesi atklātam.

Izstāde apskatāma no 23. augusta līdz 1. septembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!