Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Piektdien, 17. augustā, Rīgā, Mežaparka Lielajā estrādē grupa "Prāta vētra" noslēdza šīs vasaras koncertturneju "Skārda bungu tūre" ar vērienīgāko no turnejas koncertšoviem.

Grupas menedžere Aija Auškāpa preses konferencē 18. jūlijā prognozēja, ka "Prāta vētras" turnejas noslēguma koncertu Mežaparkā varētu apmeklēt ap 50 000 klausītāju, tomēr koncerts tika izpārdots un "Prāta vētras" koncertturneja noslēguma koncertu apmeklēja 60 000 cilvēku. Iepriekš lielākais klausītāju skaits kam "Prāta vētra" bija uzstājusies Latvijā bija 45 000 cilvēku, koncerttūres "Tur kaut kam ir jābūt" noslēguma koncertā 2008. gadā.

Šī gada vasaras Latvijas koncertturneja jeb "Skārda bungu tūres" ietvaros grupa devās uz piecām Latvijas pilsētām – Jelgavu, Valmieru, Ventspili, Daugavpili un Rīgu. Kā īpašie viesi koncertos uzstājās jaunā latviešu grupa "Sudden Lights".

Ar grandiozām ovācijām tika sagaidīts Raimonds Pauls, kas bija šī vakara īpašais pārsteigums. Kopīgi ar Maestro "Prāta vētra" izpildīja dziesmu “Virši zied”, tāpat kā pirms daudziem gadiem Līgo vakarā Mežotnes pilī ap Paula kunga flīģeli. Tam sekoja "Lidmašīnas" ar leģendāro Raimonda Paula dziesmas “Par pēdējo lapu” vidusdaļu. “Na Zare” ar Denisa Paškeviča flautu ieveda skatītājus meditatīvā stāvoklī, bet “Manas dziesmas” laikā Mežaparkā bija vērojama skatītāju telefonu gaismu jūra.

Kopā ar skatuves kolēģiem Ingaru Viļumu, Povelu Olsonu (Povel Olsson), Magnusu Nīlsonu (Magnus Nilsson) un grupu The Royal Concept, Denisu Paškeviču, Nelliju Bubujancu, Arstarulsmirus, Marinu Kravets (Марина Кравец), “Prāta Vētra” gospel kori, iesildītājiem “Sudden Lights”, kā arī hita “Debesis iekrita” kolēģiem grupu Musiqq, 29 dziesmu garo programmu, kuru milzīgajos ekrānos papildināja PapaChi un Kaspara Rogas radītās videografikas, noslēdza episks “Tu izvēlējies palikt” ar elpu aizraujošu uguņošanu virs Mežaparka Lielās estrādes.

"Prāta vētras" dalībnieki Renārs Kaupers, Kaspars Roga, Māris Mihelsons un Jānis Jubalts iepriekš aicināja klausītājus uz turnejas koncertiem ierasties, izmantojot velosipēdus, sabiedrisko transportu, vai arī pēc iespējas vairāk koplietojot privātos transportlīdzekļus, lai turnejas laikā radītu iespējami mazāku kaitējumu videi.

Kā ziņots, grupas jaunākais albums "Par to zēnu, kas sit skārda bungas" tirdzniecībā nonāca 25. aprīlī. Ieraksta dziesmu vārdu un mūzikas autori ir grupas dalībnieki, Ingars Viļums un albuma producenti — zviedri Povels Olsons un Davids Larsons. Albuma ierakstīšana notika Rīgā, Ikšķilē un Stokholmā, un tas pieejams latviešu, krievu un angļu valodā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!