Foto: DELFI

Pašmāju populārākā grupa "Prāta vētra" apsver iespēju izmēģināt iesaistīties Ķīnas mūzikas tirgū, žurnālam "Sestdiena" intervijā stāsta grupas solists Renārs Kaupers.

"Tikko Valmierā pirms koncerta rakstījām sveicienu ķīniešu valodā. Ir doma paskatīties uz Ķīnas mūzikas tirgus pusi," Kaupers atklāj. "Dzīvosim, redzēsim. Mūsu draugi Deivids Larsons un Povels Olsons, kas producēja mūsu albumu, ar savu grupu "The Royal Concept" septembrī dosies tūrē pa Ķīnu. Japānā viņi jau ir labi pazīstami, solīdos, lielos klubos."

Uz jautājumu vai "Prāta vētra" jau mācās Ķīniešu valodu, Kaupers atbild, ka vēl nē, tomēr pasaka frāzi ķīniešu valodā, kuras iemācīšanās ir bijis pirmais solis ceļā uz valodas apgūšanu. "Reiz mēs Pekinā bijām, spēlējām vienā festivālā, un mūs ļoti labi uzņēma. Pusi programmas dziedājām latviski. Ķīnā aplaudēšana ir izteikti savādāka nekā pie mums – ļoti aktīva, ātra un īsa," viņš stāsta.

Sarunā ar žurnālu "Sestdiena", grupas solists atzīsts, ka "Prāta vētras" lielākie internacionālie sasniegumi bija 2000. gados, kad viņi uzstājās Eirovīzijā un grupas dziesmas bija iespējams dzirdēt Zviedru un Somu radio stacijās. Vēl Kaupers stāsta, ka Ķīnā, par cik tur ir liela teritorija un daudz cilvēku, tiek patērēta arī Eiropas mūzika. "Ja izdodas viņiem iepatikties, ir brīnišķīgi, paplašinās loks, kurā vari koncertēt," mūziķis komentē.

Atgādinām, ka Daugavpilī, stadionā "Lokomotīve" grupas "Prāta vētra" koncerts norisināsies 11. augustā, bet koncertturnejs "Skārda bungu tūre" noslēgsies 17. augustā ar koncertu Mežaparka Lielajā estrādē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!