Foto: DELFI

Nedēļas nogalē, no 10. līdz 12. augustam, Aknīstes novada brīvdienu mājā Susējā notiks alternatīvās kamermūzikas festivāls "Sansusī", ko kopā ar domubiedriem rīko Latvijas Nacionālās operas solists Armands Siliņš.

Šogad festivāla programmā būs tādi pašmāju mākslinieki kā režisore Margo Zālīte, komponists un pianists Platons Buravickis, scenogrāfs un režisors Reinis Suhanovs, pianists Mārtiņš Zilberts, komponists Andris Dzenītis, džeza ģitārists Matīss Čudars, aktrise Samira Adgezalova un citi.

Festivāla programmu papildina arī ārvalstu mākslinieki – dziedātāja un komponiste Diana Sirse no Meksikas, dzejnieks un komiķis Emanuels Vilseints no Francijas, kā arī citi mākslinieki. 11. augustā uz Aknīstes robežas pie graudu kaltes notiks arī "Sansusī" – Aknīstes Simtgades zaļumballe ar ansambli Ritvara Garozas vadībā. Tomēr, kā jau ierasts, pilnā festivāla programma būs pieejama vien pie ieejas festivālā, tā norises laikā, informē festivāla rīkotāji.

Festivāls "Sansusī" Aknīstes novadā notiek kopš 2014. gada. Tas ir starpdisciplinārs skatuves mākslas festivāls ar akcentu uz kamermūziku un alternatīvu gaisotni. Festivāls apvieno bezrūpīgu būšanu pie dabas, draugu un ģimenes lokā, ar izsmalcinātu kamermūzikas un citu skatuves mākslas žanru baudījumu.

Biļetes var iegādāties interneta vietnē sansusi.lv, "Biļešu paradīze" kasēs un pie ieejas festivālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!