Foto: LETA
Mūžībā devies vairāku Dziesmu un Deju svētku režisors Uģis Brikmanis, informēja Latvijas Nacionālajā kultūras centrā.

Uģis Brikmanis dzimis 1956. gadā. Pēc izglītības dramatiskā teātra režisors. Strādājis Jaunatnes teātrī, iestudējis Lietuvā, bijis Radioteātra vadītājs. Tomēr plašāk Brikmanis pazīstams kā ilggadējs Dziesmu svētku koncertu un citu vērienīgu uzvedumu režisors. Bijis Rīgas 800 gadu jubilejas pasākumu galvenais režisors, Rīgas pilsētas svētku, 18. novembra un citu nozīmīgu pasākumu veidotājs, kā arī viens no Rīgas – Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas kuratoriem, "Rīga 2014" atklāšanas notikuma – Grāmatu draugu ķēdes – idejas autors un režisors.

Brikmaņa pēdējais veikums ir tikai pirms mēneša izskanējušais Latvijas Simtgades Dziesmu svētku noslēguma koncerts "Zvaigžņu ceļā", kas tika veidots kopā ar koncerta māksliniecisko vadītāju, diriģentu Mārtiņu Klišānu. Savukārt 25. un 26. augustā Vecāķu pludmalē tiks rādīts Brikmaņa un horeogrāfa Agra Daņiļēviča kopīgi veidotais dejas uzvedums "No zobena saule lēca".

"Jo okeāna alkas – tas nevar piemist kopumam, duetam vai pat trio; tas piemīt katram individuāli. Tagad tās ir iesētas. Kas ir devies okeānā un pēc tam atnācis atpakaļ, sēj šos augļus tālāk. Tā ir saruna, kopā esot, katram ar katru un okeānu," intervijā portālam "riga2014.org" teicis Uģis Brikmanis.

Publisku atvadu no režisora nebūs. Uģa Brikmaņa novēlējumā teikts: "Katrs, kas jūt nepieciešamību atvadīties, to var veikt, aizdedzot sveci un aizlūdzot, vai vienkārši padomājot." 2018. gada 16. augustā no plkst. 14:00 līdz 18:00 Rīgas sv. Pētera baznīcā, kurā radās un notika Uģa Brikmaņa iniciēts festivāls "Dominante", aicinām aizdegt svecīti, kopīgi pakavēties domās vai muzikālos priekšnesumos, tā godājot drauga, domubiedra un režisora piemiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!