Foto: Publicitātes foto
Sagaidot komponista Eduarda Rozenštrauha 100. dzimšanas dienu, kas būs 13. augustā, Tukumā, Bauskā, Jēkabpilī, Alūksnē un Dzintaru koncertzālē notiks pieci koncerti "Rozenštrauha gadsimts", kuros skanēs viņa populārākās dziesmas, portālu "Delfi" informē koncertu rīkotājs Juris Millers.

Koncertos uzstāsies Žoržs Siksna, Viktors Lapčenoks, Andris Daņiļenko, Dainis Porgants, Samanta Tīna, Ginta Krievkalna, Artūrs Biķernieks, "MC orķestris" un citi mākslinieki. Dzintaru koncertzālē koncerta īpašie viesi būs Jūrmalas kultūras centra jauktais koris "Vaivari".

Koncerti "Rozenštrauha gadsimts" noritēs Tukumā – 10. augustā, Bauskā – 11. augustā, Jēkabpilī – 17. augustā, Alūksnē – 18. augustā, bet tieši Eduarda Rozenštrauha 100. dzimšanas dienā – 13. augustā – Dzintaru koncertzālē. Koncertu sākums pulksten 20.00.

Eduards Rozenštrauhs (1918.-1992.) bija viens no spilgtākajiem 20. gadsimta latviešu komponistiem, kura profesionālo karjeru ierobežoja Padomju vara. Viņa dziesmas tolaik tika dziedātas vai ikvienā ģimenē, taču pat nezināja, ka to autors bija Eduards Rozenštrauhs. Viņa atgriešanās uz lielās skatuves notika vien 1988. gadā, kad komponista Raimonda Paula vadībā Filharmonijā un vēlāk arī Dzintaru koncertzālē notika komponista Eduarda Rozenštrauha dziesmu koncerti. Tieši pateicoties Viktoram Lapčenokam, Žoržam Siksnam, Andrim Daņiļenko, Dainim Porgantam, Margaritai Vilcānei un Aijai Kukulei, mūsu dziesmoto revolūciju ieskandināja arī "Vecās likteņdzirnas", "Zilais lakatiņš" un daudzas citas tautā iemīļotas dziesmas, kas ieguva jaunu skanējumu.

Par godu komponista jubilejai, arī šogad ir ieskaņota viņa dziesma "Vecās likteņdzirnas" ar Jūlija Vanaga dzeju. Šajā ierakstā piedalījās Viktors Lapčenoks, Samanta Tīna, Žoržs Siksna, Ginta Krievkalna, Dainis Porgants un Agris Daņiļenko.

Biļetes uz koncertiem nopērkamas visās "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!