Foto: Kaspars Balamovskis

Grandiozo koncertu "Dzimuši Latvijā", kas otrdien, 24. jūlijā, izskanēja Dzintaru koncertzāles Lielajā zālē, 28. jūlijā varēs noskatīties Latvijas Televīzijas 1. kanālā (LTV1), portālu "Delfi" informē LTV pārstāvji.

Koncertā starptautiski atzītas klasiskās mūzikas zvaigznes, kuras dzimušas Latvijā, muzicēja kopā ar Latvijas Simtgades jauniešu orķestri, kas valsts simtgades programmas ietvaros ļauj labākajiem Latvijas jaunajiem mūziķiem pilnveidot savas mākslinieciskās prasmes un uzstāties kopā ar pasaulslaveniem Latvijas mūziķiem. Orķestri diriģēja Berlīnes Komiskās operas muzikālais vadītājs Ainārs Rubiķis, bet kopā ar jaunajiem mūziķiem uzstājās dziedātāja Kristīne Opolais, vijolniece Vineta Sareika un akordeoniste Ksenija Sidorova.

Krāšņais koncerts, kurā tika izpildīti gan starptautiski zināmu klasiķu – Mocarta, Rosīni, Vivaldi un citu, gan latviešu – Pētera Barisona, Jāņa Mediņa un Romualda Kalsona darbi, būs vērojams LTV1 ēterā sestdien, 28. jūlijā, pulksten 21.20. Pasaulslavenās latviešu zvaigznes koncertā uzstājās kopā ar Latvijas labākajiem jaunajiem mūziķiem – vijolnieku Daniilu Bulajevu, ģitāristu Miku Akotu un baritonu Kalvi Kalniņu.

Lai arī televīzijas skatītājiem piedāvātu izcilu koncerta pieredzi, Latvijas Televīzijas komanda nodrošināja īpašu daudzkameru ierakstu, kas tapa, precīzi sekojot nošu partitūrām. Lai tas izdotos visaugstākajā kvalitātē, līdzās LTV radošajai grupai režisores Agita Cānes-Ķīles vadībā, ieraksta tapšanā piedalījās arī angļu režisors un mūziķis Krišs Rusmanis, kurš daudz strādā tieši ar klasiskās mūzikas televīzijas koncertierakstiem dažādās pasaules valstīs. "Šīs sadarbības rezultātā tapis izcils ieraksts. Jauniešu orķestra aizrautība un izcilu mākslinieku piedalīšanās ļauj to sagatavot un piedāvāt arī ārzemju televīzijām," izceļot koncerta augsto māksliniecisko kvalitāti norāda Latvijas Televīzijas Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle.

Koncertu organizēja "Latvijas koncerti" sadarbībā ar Kultūras ministriju un tas norisinājās Latvijas valsts simtgades programmas koncertciklā "Dzimuši Latvijā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!