Latvijas simtgades spēlfilma "Homo Novus" pirmizrādi piedzīvos 26. septembrī, savukārt trešdien, 18. jūlijā, tika prezentēts tās treileris, portālu "Delfi" informē filmas veidotāju pārstāvji.

Par filmas muzikālo noformējumu gādājis Maestro Raimonds Pauls. Viņa komponētie un izpildītie skaņdarbi būs dzirdami visas filmas garumā. "Līdz "Homo Novus" pirmizrādei palikuši vien divi mēneši, un pašlaik norit intensīvs darbs pie pēcapstrādes – krāsu korekcijas, mūzikas ierakstiem, skaņu apstrādes un vizuālajiem efektiem. Mēs esam ļoti priecīgi un gandarīti, ka mūsu komandai pievienojusies Latvijas un arī visas Eiropas mūzikas leģenda – Maestro Raimonds Pauls, kurš labāk nekā jebkurš cits saprot mūzikas nozīmi un spēj radīt 30. gadu sajūtu," stāsta filmas producents Ivo Ceplevičs.

"Homo Novus" ir romantiska intrigu un pārpratumu komēdija, kuras pamatā ir Anšlava Eglīša romāns ar tādu pašu nosaukumu. Filma vēstī par jaunu un nabadzīgu, bet ambiciozu provinces mākslinieku Juri Upenāju, kas no laukiem ierodas Rīgā, lai iekarotu vietu mākslas pasaulē. Jau pirmajā vakarā viņš nokļūst mākslinieku bohēmā un iemīlas. Jura pirmie soļi Rīgā izvēršas par komisku, reizēm aizkustinošu pārpratumu virknējumu. "Homo Novus" atdzīvinās 30. gadu Rīga un tā laika mākslas pasaule, sevišķu šarmu spēlfilmai piešķir 30. gadu tērpu atdarinājumi, retro automobiļi un īpaši izraudzītas Rīgas ieliņas, eksterjers un interjers, kas joprojām saglabā to laiku brīvvalsts šarmu.

Spēlfilmas scenāriste un režisore ir Anna Viduleja, kura jau sen loloja ideju par Anšlava Eglīša romāna ekranizāciju. Anna ir Absolvējusi Nacionālo TV un kino skolu Lielbritānijā, viņas diplomdarbam "Naktsputni" (2000) esot iekļautam Kannu kinofestivāla konkursā. Režisējusi vairākas īsfilmas (1995-2001), iestudējusi izrādi Jaunajā Rīgas teātrī. Kopā ar trim citiem režisoriem radījusi no četrām novelēm veidotu pilnmetrāžas spēlfilmu "Vogelfrei" (2007), kas saņēma vairākas nominācijas un balvas starptautiskos kino festivālos.

"Homo Novus" galvenajā lomā debitē jaunais aktieris Igors Šelegovskis, lomās ir Kristīne Krūze, Kaspars Znotiņš, Andris Keišs, Kaspars Zvīgulis, Aurēlija Anužīte-Lauciņa, Agnese Cīrule, Nikolajs Korobovs, Vilis Daudziņš, Baiba Broka, Guna Zariņa, Gundars Āboliņš, Regīna Razuma, Ģirts Krūmiņš, Ģirts Ēcis un citi. Komēdijā filmējušās arī citas sabiedrībā pazīstamas personas, piemēram, Kaspars Kambala, Intars Busulis un Andrejs Žagars.

Filmas veidotāju vidū ir pieredzējusī scenārija autore un režisore Anna Viduleja, operators Jānis Eglītis, galvenais mākslinieks Kirils Šuvalovs (Krievija), scenārija līdzautore Maurīna Tomasa (Apvienotā Karaliste), producenti Ivo Ceplevičs, Jānis Kalējs un Sergejs Berdičevskis.

"Homo Novus" kļūs par ceturto no sešām spēlfilmām programmā "Latvijas filmas Latvijas simtgadei", un kinoteātros tā būs skatāma jau no 28. septembra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!