"Tas vienmēr tik skaļi izklausās – pārspēt pašiem sevi," saka grupas "Prāta vētra" dalībnieki. Viņi intervijā "Delfi TV ar Jāni Domburu" saka, ka "pieklājības mērogus ir sasnieguši", tomēr apjomīgi koncerti, ko apmeklē tūkstoši, bez šova iztikt nevar. Tāpēc šovs būs. Tiesa, par Latvijas turnejas koncertos gaidāmo grupas dalībnieki ir visai noslēpumaini.

"Koncerta iesildīs grupa "Sudden Lights". Paldies viņiem, ka piekrita. Esam par to ļoti priecīgi. Viņi ar mums būs visos koncertos," stāsta Kaspars Roga.

Rīgas koncertā pievienosies arī "The Royal Concept", kas ir "Prāta vētras" jaunā albuma zviedru producentu grupa. Kā sola Kaspars Roga, koncerts būs muzikāliem pārsteigumiem piesātināts.

Ņemot vērā, ka "Prāta vētra" izceļas ar iespaidīgo skatuves uzbūvi, specefektiem un scenogrāfiju, loģisks ir jautājums, vai arī šoreiz grupa centīsies pati sevi pārspēt.

"Šis teiciens – pārspēt pašiem sevi – nav īsti vietā. Vienmēr, protams, ir jābūt kaut kam citādākam…" tā taustiņinstrumentālists Māris Mihelsons.

"Labi ir tad, kad viss ir salīdzinoši proporcionāli. Tātad – proporcionāla Mežaparka estrādei būs arī uzbūve. Savus pieklājības mērogus mēs esam sasnieguši. Tālāk iet lielumā…," uzsāk Roga. Viņa domu pārķer Renārs Kaupers: "Jā, nu var jau palikt neadekvāti. Taisīt aizvien lielāku skatuvi, aizvien garāku mēli. Taču tam jau nav pamatojuma." Tomēr grupas dalībnieki piekrīt, ka tik apjomīgi koncerti bez šova nevar iztikt.

"Par laimi, vai nē, bet lieli koncerti prasa tomēr izklaidēt publiku, arī to, kas stāv pie [dzērienu] telts un priecājas," rezumē grupas bundzinieks.

Par to, ko gaidīt koncertos, grupa runā atturīgi. Vien atklāj, ka iepriekš daudz ticis filmēts kopā ar PapaChi (arī jaunākā "Prāta vētras" klipa autors – red.) Koncertos gaidāmi īpaši sagatavoti saturiski video papildinājumi.

"Kopumā, manuprāt, ir izveidojusies ļoti laba koncertprogramma, ko pusi gada esam slīpējuši. Būs arī ļoti emocionāli brīži koncertā. Par to Renārs ļoti baidās, ka nevarēs šo vienu dziesmu nodziedāt līdz galam," stāsta Roga. Pats Kaupers piebilst, ka nekad nav varēji to nodziedāt bez kamola kakla.

Roga saka, ka tā patiesībā šobrīd ir vislielākā problēma: "Kā zināms, ar fonogrammu dziedāt ir nepieklājīgi, bet nodziedāt viņš nevar, jo raud. Ko lai dara?"

Jau ziņots, ka "Prāta vētra" savu šīs vasaras turneju uzsāks 21. jūlijā ar koncertu dzimtajā Jelgavā. Turpmākie koncerti gaidāmi 28. jūlijā Valmierā, 3. augustā Ventspilī, 11. augustā Daugavpilī un 17. augustā Rīgā.

Intervija pilna garuma ierakstu skaties "Delfi TV".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!