"Delfi" sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā 7. jūlijā no pulksten 15.00 tiešraidē no Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja Folkloras dienas vērot īstas latgaliešu kāzas Dziesmu svētku gaisotnē. Kopā ar preciniekiem Latgales kāzu tradīcijas izzinās Māra Sleja.

Viens no spilgtākajiem Dziesmu svētku akcentiem ir latviešu folklora. Māra Sleja viesojas Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā, kur folkloras bagātība izcelta svētku Folkloras dienas programmā "Taisat, tautas, augstas duris!". Kopā ar tiešraides skatītājiem Māra nokļūs kārtīgā svinību virpulī un ielūkosies īstā latgaliešu kāzu rituālā.

Par savu kāzu dienu divi jaunieši – Zanda un Kristaps – ir izvēlējušies tieši Dziesmu svētku laiku. Mārai un skatītājiem ir unikāla iespēja vērot, kā Brīvdabas muzeja Latgales sētā tiks svinēta abu savienība. Būs arī svōti un "čigāni", apdziedāšana, pogosta mešana, mičošana un citas latgaliešu kāzu tradīcijas!

Sestdienas tiešraižu programma turpināsies pulksten 21.45 ar ieskatu deju lieluzveduma "Māras zeme" aizkulisēs.

Skaties tiešraidi no Zandas un Kristapa latgaliešu kāzām Brīvdabas muzejā un citas svētku tiešraides arī LMT Viedtelevīzijā, lietotnē LMT Straume un internetā! Skatītāji aicināti piedalīties Twitter diskusijās, lietojot tēmturi #DzSv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!