Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Jau pēc divām nedēļām Salacgrīvas Zvejnieku parkā vārtus vērs 12. "Positivus" festivāls – dzīres mūzikas mīļotājiem, un paradīze jaunu iespaidu medniekiem. Lai kā festivāls būtu šo gadu gaitā apaudzis ar dažādām mākslinieciskām, sportiskām un gastronomiskām baudām, pirmkārt tas ir mūzikas pasākums, turklāt tāds, kas allaž piedāvā gan kaut ko stabilu, dižu un neapšaubāmu, labāko no vietējās scēnas un, protams, svaigāko no aktuālajiem jaunajiem mūziķiem pasaulē.

Ja šā gada "Positivus" grupu piedāvājumā vēl neesat paspējuši noorientēties vai arī vēlaties atklāt ko jaunu, portāls "Delfi" piedāvā noklausīties sešus jaunus singlus, kas iznākuši pēdējo divu mēnešu laikā un noteikti dzīvajā izpildījumā skanēs arī Salacgrīvā.

'Years & Years' – 'All For You'

Kad "Years & Years" 2016. gadā pirmo reizi uzstājās "Positivus" festivālā, tā līderis Ollijs Aleksanders svinēja savu dzimšanas dienu, bet grupa atrādīja sava debijas albuma "Communion" materiālu.

Šogad "Years & Years" dalībnieki ieradīsies "Positivus" svaigi izdevuši otro studijas albumu "Palo Santo". Tas iznāks 6. jūlijā . Albuma saturs gan muzikāli, gan vizuāli turpina grupas jau iepriekš aizsākto ideju par bezdzimuma sabiedrību, ko veido cilvēkveidīgi roboti, dēvēti arī par Paolo Santo.

No albuma jau izdoti singli "Sanctify" un "If You're Over Me". 22. jūnijā kā singls tika izdota albuma tituldziesma, bet piecas dienas vēlāk 27. jūnijā klausītājiem un radiostacijām tika piedāvāta – "All for You".

Tove Lo – 'Bitches'

Vasaras sākumā zviedru dziedātāja Tove Lo savus fanus pārsteidza ar jaunu singlu "Bitches", kura tapšanā bija sapulcējusi veselu popmūzikas lēdiju supergrupu, tostap "Positivus" apmeklētājiem labi zināmo Charlie XCX un tautieti Elliphant, kura Salacgrīvā uzstājās 2015. gadā. Līdz ar jaunu singlu tika publicēts visai pikants videoklips, kurā redzams kāds pāris, kuram visas dziesmas tapšanā iesaistītās dziedātājas māca uzlabot savu seksuālo dzīvi.

Dziesmas "Bitches" oriģināls, kurā Tove Lo dzied viena pati, atrodams viņas trešajā studijas albumā "Blue Lips", kas iznāca 2017. gada novembrī. Mūzikas medijs "Rolling Stone" to ierindojis 2017. gada labāko popmūzikas albumu sarakstā, lietot to topa 13. vietā.

Mura Masa Ft. Octavian – 'Move Me'

Mura Masa ir britu dīdžejs, producents, dziesmu autors un multimākslinieks. Līdz šim 22 gadus vecais mūziķis izdevis paša vārdā nosauktu debijas albumu, un par to ticis nominēts "Grammy" balvai, turklāt divās atšķirīgās kategorijās – par labāko deju un elektroniskās mūzikas albumu, un labāko albuma noformējumu.

Jaunākais, kas jānoklausās no Mura Masa veikuma, ir kopdarbs ar Francijā dzimušo reperi Octavian – dziesma "Move Me", kas tika publicēta šā gada 22. jūnijā.

Youngr – 'Lost in Translation'

Burtiski tikko – 5. jūlijā – savu jaunāko singlu "Lost in Translation" publicējis stilīgais popmūziķis Youngr, īstajā vārdā Dario Darnels. Par jauno dziesmu pagaidām ir maz atsauksmju, tomēr mūziķa izdevēji no "Island Records/Universal Music" to prezentē kā ballīšu himnu siltām vasaras naktīm.

"Šī dziesma daudz pasaka par mani un pasauli, kurā dzīvoju. Man ir paveicies, ka varu koncertēt daudzviet pasaulē un satikt dažādus apbrīnojamus cilvēkus. Tas piešķir dzīvei perspektīvu. Man ir sajūta, ka šī dziesma tika rakstīta manā galvā vismaz trīs iepriekšējos gadus, līdz ar katru jaunu tikšanos, katru jaunu pieredzi," par dziesmu "Lost in Translation" saka pats Youngr.

Lauv – 'Braclet'

Šā gada maijā divas jaunas dziesmas – "Braclet" un "Paranoid" savai pleilistei "I met you when I was 18" pievenoja un ar sociālo tīklu starpniecību publicēja amerikāņu popmūziķis Lauv. Jā, jā, tā bija tieši "Spotify" "Deezer", "iTunes" u.c. straumēšanas vietnēs publicēta pleiliste, nevis jauns albums.

Tā ir paša Lauv rakstītu dziesmu kolekcija, kas tapusi mūziķim zīmīgā periodā – laikā, kad viņš bijis students Ņujorkas universitātē, piedzīvijis pirmo mīlestību un daudz domājis pašrealizēšanos. Dziesmas tika publiskotas pakāpeniski, noslēdzot kolekciju šā gada 1. jūnijā.

'Confidence Man'- 'Out the Window'

"Confidence Man" nāk no Austrālijas, kur jau kļuvusi par sensāciju, savukārt ietekmīgais mūzikas medijs "New Musical Express" tai veltījis slavinošas atsauksmes, albumam "Confident Music For Confident People" piešķirot četras zvaigznes no piecām. Recenzijā, kas publicēta šā gada aprīlī, tā vēl pirms sezonas sākuma nodēvēta par šā gada labāko festivālu grupu, bet debijas efekts salīdzināts, piesaucot teju visu žanra ziedu – no agrīnā "Daft Punk" līdz "Hot Chip", kā arī "Le Tigre", Beck un Jagwar Ma.

Dziesma "Out the Window" ir aktuālais singls no albuma "Confident Music For Confident People", kura manifests ir "atstāj savus aizspriedumus aiz durvīm un nones jumtu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!