Foto: Publicitātes foto
Duets "Stanislav Yudin & Asnate Rancane" piesaka vasaras minitūri, kuras ietvaros notiks koncerti 17. jūnijā Ungurmuižā, bezmaksas koncerti 18. jūlijā Berga bazārā Rīgā un 20. jūlijā Horna dārzā Jūrmalā, kā arī 12. augustā Skrundas muižā, portālu "Delfi" informē mākslinieku pārstāvji.

"Stanislav Yudin & Asnate Rancane" ir neparasts pašmāju etno minimālistiskās mūzikas duets, kurā saspēlējušies džeza kontrabasists Staņislavs Judins un tautas mūzikas apvienības "Tautumeitas" vadītāja Asnate Rancāne. Pērn duets izdeva debijas albumu "Op.2", kas iezīmēja jauna posma sākumu abu iesaistīto mūziķu karjerās.

Staņislavs Judins meklē iedvesmu etniskajā, tautas mūzikā, Asnate Rancāne – improvizācijā. Duets radies, apvienojot šīs atšķirīgās muzikālās pieredzes. Staņislavs Judins visvairāk zināms kā džeza un improvizācijas mūzikas kontrabasists, kurš bieži piedalās dažādos eksperimentālās mūzikas projektos, bet Asnate Rancāne ir etniskās mūzikas pētniece un multiinstrumentāliste.

Kopprojekta saknes meklējamas 2016. gadā, kad kopīgu eksperimentu laikā, izmantojot neparastu tehniku un improvizējot, abi mūziķi atraduši savu īpašo skanējumu un stilu, kā rezultātā tapa debijas albums, ar kura koncertprogrammu duets turpina apceļot Latviju. Albumā iekļautas astoņas folkloras kompozīcijas: četras latviešu tautasdziesmas, kas izpildītas dažādos dialektos, kā arī bulgāru, ukraiņu, lietuviešu un krievu tautasdziesmas. Koncertos Staņislavs un Asnate piedāvā klausītājiem ne tikai jau gatavos skaņdarbus, arī brīvu improvizāciju.

Gan "Austras" mūzikas gada balvai, gan Latvijas Mūzikas Ierakstu gada balvai "Zelta Mikrofons" nominētais albums izdots vinila plašu un kompaktdisku formātā, turklāt ar atšķirīgu noformējumu. Gan plates, gan diskus iespējams iegādāties arī grupas koncertos.

Koncerts 17. jūnijā Pārgaujas novada Raiskuma pagasta Ungurmuižā sāksies pulksten 16.00, 18. jūlijā Rīgā – pulksten 19.00, bet 20. jūlijā Jūrmalā un 12. augustā Skrundā – pulksten 18.00. Rīgas koncertā Staņislavam un Asnatei pievienosies arī Aurēlija Rancāne un Mārtiņš Miļevskis.

Ieeja Ungurmuižas koncertā izmaksās 15 eiro, bet Skrundas koncertā – 12 eiro. Biļetes iegādājamas "Biļešu paradīzes" kasēs vai internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!