Foto: Latvijas Nacionālais kultūras centrs
Izmantojot balss spēli "DzieDot" ikvienam interesentam ir iespēja iespēja nokļūt uz XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku skatuves. Lai piedalītos Latvijā iespaidīgākā virtuālā kora tapšanā, ikviens aicināts līdz 29. jūnijam pievienot savu tautasdziesmas "Tumša nakte, zaļa zāle" dziedājumu, izmantojot balss spēli "DzieDot", portālu "Delfi" informē svētku rīkotāji no Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC).

Virtuālais koris ir līdz šim nebijusi iespēja Sadziedāšanās nakts dalībnieku vidū nokļūt ikvienam – gan tiem, kuri sevi līdz šim uzskatījuši par nedziedātājiem, gan ilggadējiem svētku dalībniekiem, kas šī gada Dziesmu un deju svētkos nepiedalīsies vai kas Svētkus papildina dejotāju, koklētāju, pūtēju, amatnieku vai aktieru rindās. Sadziedāšanās naktī dziesmas "Tumša nakte, zaļa zāle" atskaņošanas laikā uz vietas esošajiem dalībniekiem Mežaparka lielajā estrādē uz ekrāniem ierakstā pievienosies vēl vairāki simti cilvēku no jebkuras Latvijas un pasaules malas, kas līdz 29. jūnijam balss spēlē "DzieDot" būs iedziedājuši šo vienu no latviešu mīlētākajām tautasdziesmām.

Video būs moderno tehnoloģiju pielietojums sen gaidītā, vērtīgā veidā – atspoguļojot latviski dziedošos un viņu mīlestību pret dziesmu neatkarīgi no mītnes valsts, nodarbošanās vai citiem kritērijiem. Lai tajā nofilmētos, savā viedtālrunī nepieciešams lejupielādēt balss spēli "DzieDot". Kad dziesma apgūta, jānofilmē sevi kā parādīts spēles paraugā. Dziesmas beigās parādīsies iespēja video materiālu nosūtīt iekļaušanai virtuālā kora sastāvā. Jāatceras, ka katrā video fragmentā jābūt redzamam tikai vienam dziedātājam.

Par godu XXVI Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkiem pēc LNKC iniciatīvas Svētku lieldrauga "Swedbank" vadībā izstrādāta viedtālruņu lietotne jeb balss spēle "DzieDot". Tā jebkuram spēlētājam palīdz attīstīt dziedātprasmi un pārliecību par sevi kā dziedātāju, mācoties latviešu tautasdziesmas. Prasmēm nostiprinoties, var ne tikai apgūt mīlētākās latviešu tautasdziesmas, bet nokļūt pat uz lielās Mežaparka estrādes Latvijā lielākā virtuālā kora sastāvā.

Plašāka informācija par spēli un tās lejupielādes iespējām savos viedtālruņos atrodama spēles mājaslapā www.dziedot.lv.

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki, kas šoreiz notiek Latvijas valsts simtgades zīmē, Rīgu pieskandinās no 2018. gada 30. jūnija līdz 8. jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!