Igaunijā, 28. maijā, 76 gadu vecumā miris pazīstamais operdziedātājs, basbaritons, Igaunijas Mūzikas un teātra akadēmijas profesors Mati Palms.

Mati Johaness Palms dzimis 1942. gadā Tallinā, studējis Tallinas konservatorijā, stažējies Maskavas konservatorijā, Milānas operteātrī "La Scala" un Berlīnes Komiskajā operā.

1969.gadā kļuvis par operteātra "Estonia" solistu, un viņa pirmās viesizrādes notikušas Rīgā. Dažādos laikos bijis arī Berlīnes Nacionālās operas un Buenosairesas "Teatro Colon" solists. 1972.gadā kļuvis par Barselonā notiekošā Fransesko Vinjasa vokālistu konkursa laureātu.

Strādājis par pasniedzēju Tallinas konservatorijā, tagadējā Igaunijas Mūzikas un teātra akadēmijā, 1995.gadā kļuvis par šīs augstskolas profesoru, no 1995. līdz 2000.gadam vadījis akadēmijas vokālo nodaļu.

Piedalījies Siguldas opermūzikas svētkos un Jūrmalas starptautiskajā mūzikas festivālā "Leģendu parāde".

Mākslinieka repertuārā bija vairāk nekā 60 operas lomu, tai skaitā titulloma Modesta Musorgska operā "Boriss Godunovs", karalis Renē Pētera Čaikovska operā "Jolanta", dons Bazilio Džoakīno Rosīni operā "Seviljas bārddzinis" un citas, bet titullomu Riharda Vāgnera operā "Klīstošais holandietis" viņš dziedājis vairāk nekā 120 reizes igauņu, vācu un somu valodā. Palma koncertrepertuārā bija vairāk nekā 300 skaņdarbu, un goda vietu tajā ieņēma igauņu komponistu darbi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!