Foto: EPA/Scanpix/LETA
2023. gadā Spānijā nelegāli ieceļojošo migrantu skaits pieaudzis par vairāk nekā 80%, īpaši Kanāriju salās, kur aizvadītajā gadā ieradies rekordaugsts skaits, atsaucoties uz jaunākajiem pieejamajiem datiem, ziņo medijs "France 24".

Straujais migrantu pieplūdums ir uzlicis slogu uz Kanāriju salās pieejamajiem resursiem un izvirzījis migrāciju Spānijas politiskās dienaskārtības augšgalā. Valsts kopā ar Itāliju un Grieķiju ir galvenais mērķis migrantiem, kuri meklē labāku dzīvi Eiropā.

2023. gadā Spānijā nelikumīgi ieceļoja 56 852 migranti, kas ir par 82,1% vairāk nekā 2022. gadā un rekordaugsts rādītājs pēdējo piecu gadu laikā. Pēdējais rekords uzstādīts 2018. gadā, kad Spānijā ieradās 64 298 cilvēki, norādīts valsts Iekšlietu ministrijas publicētajos datos.

Lielākā daļa no viņiem – 39 910 – ieradās ar laivām Kanāriju salās no Āfrikas. Salīdzinot ar pagājušo gadu, migrantu skaits pieaudzis par 154,5%.

Kanāriju salas ir kļuvušas par iecienītu maršrutu cilvēkiem, kas bēg no nabadzības un konfliktiem Āfrikā. Ceļš tiek mērots, galvenokārt uz pārpildītiem kuģiem, kas ne vienmēr ir derīgi kuģošanai.

Migrantu plūsma turpinoties arī 2024. gada sākumā. Dienesti nedēļas sākumā ziņojuši, ka Kanāriju salās ar laivām ieradušies 287 migranti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!