Foto: Publicitātes foto

2018. gada 12. aprīlī Jaunajā Rīgas teātrī (JRT) gaidāma jauniestudējuma "Kas ir Silvija?" pirmizrāde, kura režisore ir Māra Ķimele, scenogrāfs – Toms Jansons, kostīmu māksliniece – Jana Čivzele, portālu "Delfi" informē teātra pārstāvji.

"Kas ir Silvija?" ir pasaulslavenā dramaturga Edvarda Olbija (1928-2016) lugas "Kaza jeb kas ir Silvija" iestudējums. Tas ir skats uz ģimeni komiski absurdā rakursā. Ģimenes draugs, televīzijas žurnālists Ross intervē ģimenes galvu jubilejas pārraidei, un negaidot atklājas skelets skapī.

''Senatnes mutvārdu un arī rakstveida liecības vēsta par laikiem, kad zvēri un koki runāja, un kad dzīvoja dažādas starpcilvēku un starpdzīvnieku būtnes - sfinksas, ziloņcilvēki, kentauri, nāras, pāni, satīri u.c. Dievi iemiesojās dažādās radībās, Zevs nolija kā zelta lietus pār Danaju, daiļa jaunava slēpās vardes vai gulbja veidolā. Cilvēki nespēja atšķirt, kas ir kas... Arī lugas autors Edvards Olbijs, rakstot par dīvaino mīlas objektu kazu, ir balstījies Antīkās Grieķijas tradīcijā. Traģēdija (grieķu valodā – τραγωδία) burtiskā tulkojumā nozīmē āža dziesmu. Izrāde ir par robežām. Bet nevis par seksuālām robežām, kuras vajag vai nevajag pārkāpt, bet par domāšanas robežām. Un arī par to, ka pasaule ir noslēpumu un iespēju pilna. Varbūt Silvija ir Afrodīte?'' stāsta režisore Māra Ķimele.

Izrādē piedalās aktieri Elita Kļaviņa, Ģirts Krūmiņš, Kaspars Znotiņš un Toms Veličko. Kopš vairāk nekā trīs gadu pauzes jaunajā iestudējumā uz skatuves būs iespēja redzēt arī Gundaru Āboliņu

Tuvākās izrādes: 12., 13., 14. aprīlī un 12., 15. un 16. maijā. Izrāde notiks JRT Mazajā zālē Miera ielā 58a.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!