Foto: Publicitātes foto
"Ineses Galantes fonds" un "Rietumu bankas Labdarības fonds" līdz 25. martam pagarinājuši pieteikšanos jauno klasiskās mūzikas izpildītājmākslinieku konkursam "Ineses Galantes talanti", kas šogad norisināsies jau piekto reizi, portālu "Delfi" informē "Ineses Galantes fonda" pārstāvji.

Lai piedalītos konkursā, līdz 25. martam ir jāaizpilda anketa oficiālajā vietnē www.inesesgalantestalanti.lv un jāiesūta sava priekšnesuma video pieteikums. Piedalīšanās konkursā ir bez maksas, pieteikumu var iesniegt visi interesenti, neatkarīgi no vecuma.

Konkurss katru gadu atklāj Latvijai un pasaulei spilgtus un talantīgus māksliniekus, no kuriem daudzi jau ir iekarojuši lielo skatuvi un guvuši uzvaras starptautiska līmeņa pasākumos. Līdztekus visām balvām piedalīšanās konkursā jaunajiem māksliniekiem sniedz vērtīgu profesionālo pieredzi, sastrādājoties ar atzītiem mūziķiem, atklāj tālākas radošās izaugsmes iespējas un var kļūt par iesākumu lielākiem panākumiem.

"Konkurss man sniedza milzīgu gandarījumu par padarīto darbu. Žūrijas augstais novērtējums spārnoja un sniedza papildu pārliecību, kuras man kā jaunai māksliniecei tobrīd trūka. Turklāt man bija liels gods personīgi iepazīties ar konkursa patronesi Inesi Galanti. Ikviens viņas padoms ir zelta vērts," atklāj vokāliste Marlēna Keine, 2016. gada konkursa "Ineses Galantes talanti" laureāte", tagad Latvijas Nacionālās operas soliste.

Savukārt 2014. gada laureāts pianists Daumants Liepiņš par svarīgāko priekšrocību uzskata motivāciju attīstīties un iespējas nokļūt uz lielās mūzikas skatuves: "Pieredze, kuru guvu konkursa laikā, man kļuva par nopietnu iemeslu pilnveidoties – sapratu, ka Latvijā ir daudz muzikālu talantu un es vēlos kļūt par šīs kultūras daļu. Sāku cītīgāk vingrināties, un rezultāti bija iepriecinoši. Pērn ieguvu 1.vietu starptautiskā mūzikas konkursā Zviedrijā, kā arī kļuvu par Mančestrā notiekošā pianistu konkursa laureātu." Tāpat Daumants 2016. gadā saņēma Lielo mūzikas balvu – Latvijas augstāko apbalvojumu mūzikā – kategorijā "Gada jaunais mākslinieks".

Līdztekus naudas balvām un organizatoru stipendijām laureāti saņems vērtīgas balvas no konkursa partneriem, piemēram, iespēju spēlēt uz itāļu meistara Gaetāno Paresci vijoles (1940.g.), ko sniedz Pētera Avena fonds "Paaudze". 2015. gadā šādu iespēju ieguva konkursa uzvarētāja Sandra Seržāne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!