Foto: Juris Zīģelis
Latvijas Kultūras akadēmijas Nacionālajā filmu skolā, Elijas ielā 17, 8. martā sava jaunākā albumu "Mitoloģijas" iznākšanu nosvinējusi grupa "Sigma". Otrs albuma atvēršanas koncerts notiks 9. martā, sākums pulksten 20.00.

Jau ziņots, ka jaunajā grupas "Sigma" albumā "Mitoloģijas" iekļautas 10 dziesmas, kuru pamatā ir latviešu autoru – Kārļa Vērdiņa, Ulda Bērziņa, Annas Auziņas, Ingas Gailes, Marta Pujāta, Ineses Zanderes un Jāņa Rokpeļņa – dzejoļi. Albuma veidošanā piedalījies arī komponists Platons Buravickis, savukārt ierakstā dzirdams stīgu kvartets "EVVEntus". Vāka noformējumā izmantots latviešu mākslinieka Ata Jākobsona ogles zīmējums "Amor Pius".

Līdz šim no albuma izdoti divi singli – "Aiz naida" ar Kārļa Vērdiņa tekstu un "Kūku Marija", kura pamatā ir Ingas Gailes dzejolis.

Albums "Mitoloģijas" pieejams iegādei digitālā formātā visos lielākajos mūzikas straumēšanas servisos un digitālajos veikalos, kā arī CD formātā mūzikas veikalos Rīgā – "LP", "Upe tuviem un tāliem" un "Randoms".

"Sigma" ir latviešu indīroka grupa, kas pastāv kopš 2005. gada. Tās sastāvā ir Jānis Ozoliņš (balss, taustiņinstrumenti), Kaspars Lastovskis (basģitāra) un Uģis Eihvalds (sitamie instrumenti). "Mitoloģijas" ir grupas "Sigma" otrais albums, ko izdod biedrība "HI". Debijas albums "Sazaroto taku dārzs" nāca klajā 2015. gadā un ieguva Mūzikas ierakstu Gada balvu "Zelta mikrofons" kā Labākais alternatīvais un indie albums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!