Foto: Publicitātes foto

Džeza mākslinieku izpildītāju konkursa žūrija ir izvēlējusies 29 jaunos džeza talantus, kuri ir saņēmuši uzaicinājumu uzstāties ''Riga Jazz Stage'' konkursa koncertā 5. aprīlī Rīgā, "Splendid Palace", portālu "Delfi" informē konkursa rīkotāji no "Rīgas Ritmiem".

Šogad žūrijas izvērtēšanai tika iesūtīts rekordliels pieteikumu skaits, 65 mūziķi no 22 valstīm. Kā uzsver rīkotāji, ar katru gadu veidojas arvien sīvāka konkurence, piedalās arvien vairāk valstu un mūziķu. Balstoties uz konkursa nosacījumiem, žūrija izvēlējās dalībniekus, kuriem tiek dota iespēja parādīt savu talantu, uzstājoties konkursa koncertā Rīgā.

Konkursa koncertā uzstāsies:

Kamilla Barbijona (Camilla Barbillon, Francija), Šansu Nihala Akarsu (Cansu Nihal Akarsu, Turcija), Dagnis Roziņš (Latvija), Denija Hertje (Daney Hertje, Vācija), Daniels Kasimirs (Daniel Casimir, Lielbritānija), Dominika Mickute (Dominyka Mickute, Lietuva), Elīna Viļuma (Latvija), Halils Halgars Serins (Halil Calgar Serin, Turcija), Jānis Rubiks (Latvija), Džonatans Skots Garners (Jonathan Scott Garner, ASV), Kaisa Maenisvu (Kaisa Maensivu, Somija), Katerija Vasiļjeva (Kateryna Vasylieva, Ukraina), Kristina Kovaļova, (Kristina Kovalyova, Krievija), Laura Poldvere (Igaunija), Laura Rizzotto (Latvija), Marija Helmere Moka (Marie Helmer Morck, Dānija), Marta Džuljoni (Marta Giulioni, Itālija), Marta Kloučkova (Čehija), Mateo Bonti (Matteo Bonti, Itālija), Mikelandželo Skondroljo (Michelangelo Scandroglio, Itālija), Mirjama Asta (Miriam Ast, Vācija), Narmina Mamedli (Narmin Mamedli, Azerbaidžāna), Nataļja Čaretskaja (Natalja Charetskaja, Lietuva), Nojus Drasutis (Lietuva), Roberts Nommans (Robert Nommann, Igaunija), Rūta Dūduma (Latvija), Toms Lipskis (Latvija), Viktorija Antona (Viktoria Anton, Ukraina).

Šogad no Latvijas ir vislielākais konkursa dalībnieku skaits. Rūtas Dūdumas vārds jau ir plaši zināms Latvijas džeza aprindās. Laura Rizzotto ir latviešu/brazīliešu dziedātāja, šobrīd dzīvo un strādā Ņujorkā. Kontrabasists Toms Lipskis ir ieguvis maģistra grādu LVLMA džeza kontrabasa spēlē. Jānis Rubiks ir kontrabasists un basģitārists, kurš šobrīd ir Latvijas Radio bigbenda mūziķis. Elīna Viļuma šobrīd turpina studēt Grācas Mūzikas un teātra universitātē. Vokālists Dagnis Roziņš spēlē saksofonu, taču atzīst, ka dziedāšana viņa dzīvē vienmēr ir bijusi vispatiesākā izpausme, un kurš ir vienīgais vīrietis dāmu konkurencē šajā konkursa kategorijā.

Vistālāko ceļu mēros basists Džonatans Gārners, kurš ir no ASV, un šobrīd iegūst maģistra grādu Džeza mākslā Ņujorkas Universitātē.

Otrs lielākais dalībnieku skaits ir Itālijai, kura būs pārstāvēta ar četriem konkursantiem, trīs no tiem basa kategorijā un vokāls.

Žūrijā ir mūzikas profesionāļi un eksperti no vairākām valstīm – Lietuvas, Igaunijas, Lielbritānijas, Itālijas, ASV, Turcijas, Ķīnas un Latvijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!