Foto: DELFI

Ceturtdien, 1. martā, 80 gadu jubileju svinēja Dailes teātra aktrise Olga Dreģe, kam par godu atjaunotajā VEF kultūras pilī notika aktrises sumināšanas koncerts.

Aktrisi, kura 2016. gadā saņēma "Spēlmaņu nakts" balvu par mūža ieguldījumu Latvijas teātra mākslā, sveikt bija ieradušies daudzi sabiedrībā pazīstami cilvēki, tostarp, Ministru prezidents Māris Kučinskis, bijušie un esošie kolēģi un virkne Latvijas kultūras nozares darbinieku. Tiesa, ar šo koncertu aktrises godināšana vis nebeidzas – priekšā vēl 10 jubilejas pasākumi, kas notiks lielākajās Latvijas pilsētās un gluži kā gredzenveida kompozīcijā noslēgsies maijā VEF Kultūras pilī.

"Kopā tie būs 11 vakari jeb vakarēšanas, kuros kopā ar kolēģiem, uzticīgajiem skatītājiem un teātra mākslas cienītājiem ļausimies pieskārieniem manam dzīves skrējienam – cauri ilgām, sapņiem; no Smiļģa horizonta līdz vertikālei, pa kuru es joprojām kāpju kā alpīnists soli pa solim – tieksmē pēc pilnības, pēc skaistuma; kur mani vilina trīs Dailes liesmas, kurās esmu dedzināta, kalta un rūdīta," savus jubilejas koncertus ieskicē māksliniece, piebilstot – "lai kā gribētos šos mirkļus aizkavēt vai apturēt, laiks ir lielākais dzīves režisors, un ar mani sveicinās jau 80. dzīves pavasaris. Taču šajos 10 vakaros būs dziesmas, bērni, skatītāju vēstules, daudz humora un prieka!"

Koncertos, kurus vada rakstnieks un publicists Ēriks Hānbergs un Dailes teātra aktrise Aija Dzērve, piedalās kinorežisors Jānis Streičs, Olgas Dreģes ekrāna partneri Uldis Dumpis, Baiba Indriksone, Lolita Cauka Diāna Zande, Gundars Āboliņš, ilggadējie skatuves kolēģi Ausma Kantāne un Jānis Paukštello, koris "Balsis" , bērnu ansamblis "Knīpas un knauķi" u.c viesi. Tiesa, katrā pilsētā viesu sastāvs būs atšķirīgs. Tāpat koncerta laikā uz lielā ekrāna tiks demonstrēti fragmenti no nozīmīgākajām kinofilmām un teātra izrādēm, kur gaviļniece piedalījusies.

Olgas Dreģes 80 gadu jubilejas koncerti notiks:

1. un 2. martā pulksten 19.00 VEF Kultūras pilī
3. martā pulksten 18.00 Jelgavas Kultūras namā
16. martā pulksten 19.00 Ogres novada Kultūras centrā
18. martā pulksten 18.00 Latgales vēstniecībā "Gors"
29. martā pulksten 19.00 Vidzemes koncertzālē "Cēsis"
6. aprīlī pulksten 19.00 Valmieras Kultūras centrā
21. aprīlī pulksten 18.00 Krustpils kultūras namā
8. maijā pulksten 19.00 Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars"
12. maijā pulksten 19.00 Madonas Kultūras namā
25. maijā pulksten 19.00 VEF Kultūras pilī

Biļetes uz koncertiem var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!