Foto: Publicitātes foto
Piektdien, 9. martā, pulksten 19.30 ciklā "Jūrmala Jazz" ar vienīgo koncertu Latvijā Eiropas tūres ietvaros Dzintaru koncertzālē uzstāsies pasaulslavenā amerikāņu saksofonista Grega Osbija (Greg Osby) kvartets, portālu "Delfi" informē koncertzāles pārstāvis Mārtiņš Pučka.

Amerikāņu saksofonists Gregs Osbijs ar sev raksturīgi moderno muzicēšanas stilu jau vairāk nekā 20 gadu garumā izpelnījies gan kritiķu, gan klausītāju uzslavas. Četrus gadus pēc kārtas (2000.–2004.) saņēmis Džeza žurnālistu asociācijas balvu kā labākais alta saksofonists un prestižā "Blue Note Records" paspārnē izdevis 15 albumus.

Papildu aktīvai muzikālajai karjerai Gregs Osbijs daudz laika velta izglītojošām aktivitātēm. Viņš ir bijis pasniedzējs Baltimoras un Filadelfijas mūzikas universitātes un Bērklija Mūzikas koledžas džeza programmās, kā arī vadījis meistarklases un lekcijas prestižākajās pasaules mūzikas augstskolās, tostarp arī Hārvarda Universitātē.

Kopā ar Gregu Osbiju (saksofons) koncertā muzicēs viņa kolēģi – Jakubs Plužeks (Jakub Płużek) (klavieres), Makss Muha (Max Mucha) (kontrabass) un Ivars Arutjunjans (sitaminstrumenti).

Biļetes iegādājamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!