Foto: F64
Ceļu pie lasītājiem pasaulē sācis inovatīvais palīgs angļu valodas alfabēta apgūšanai - Renāra Kaupera un IndrasSproģes grāmata "Awesome Beetle's Colors", kas tapusi pēc abu autoru veiksmīgās latviešu alfabēta mācību grāmatiņas bērniem "Joka pēc alfabets", portālu "Delfi" informē izdevēji.

Tās atvēršanas svētki notika 1. februārī mūzikas namā "Daile".

Tā kā angļu valodā vārdi alfabētā rīmējas atšķirīgi, tad, protams, "apaļais ābols vairs necep bumbiera čības". Šoreiz tas ir "Awesomais Bītls", kas izkrāso pavisam netīru ziloni.

Renāra Kaupera radītās dziesmiņas melodija alfabēta apgūšanai ir pati, bet stāsts radīts pilnīgi cits – un atkal pavisam sirreāls. Kā uzsver autori, tieši tāds, kā patīk bērniem.

"Atkal iedarbosimies uz visām maņām: bērni varēs šķirstīt grāmatu ar krāsainām ilustrācijām, lasīt tekstu, vērot animācijas filmu un dziedāt līdzi karaoke versijai, tāpat kā bija ar latviešu alfabētu. Šoreiz ejam vēl tālāk – ir radīta arī alfabēta deja, kur katram burtam ir atbilstošs dejas solis." stāsta autori

Animācijas filma jau ir apceļojusi pasauli, piedaloties daudzos starptautiskos animācijas festivālos Eiropā, Āzijā, Amerikā, Austrālijā. Tā izpelnījusies gan bērnu sajūsmu, gan profesionāļu atzinību, pārvedot Latvijai pirmo prestižā animācijas festivāla "Annecy" žūrijas balvu.

Savukārt grāmata "Awesome Beetle's Colors" būs viena no tām, kas šogad pārstāvēs Latviju starptautiskajā Londonas Grāmatu gadatirgū, kurā Latvija kopā ar kaimiņvalstīm – Lietuvu un Igauniju būs īpašo viesu statusā.

Prezentācijas vakarā "Awesomā Bītla" lomā iejutās Renārs Kaupers. Dzeltenās zebras ādā – Indra Sproģe. Kopā ar viņiem dziedāja Helēna Jubalte, Jasmīna Bondare, Dāvids Kalniņš, Terēze Ķestere, Raimonds Macats juniors, Džonija un Eriks Zumenti-Steele un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!