Foto: Jānis Vecbrālis

Liepājas Simfoniskais orķestris (LSO) koncertzālē "Lielais dzintars" britu diriģenta Džona Gibonsa vadībā janvārī ieraksta angļu komponista Viljama Vērdsverta darbus. Kompānija "Toccata Classics" ierakstu paredzējusi izdot šogad, ierakstu sesijā pie skaņu režijas pults – Normunds Slava, portālu "Delfi" informē LSO pārstāvji.

LSO sadarbība ar ierakstu kompāniju "Toccata Classics" ilgst jau vairākus gadus un līdz šim vainagojusies ar skotu komponista Čārlza O'Braiena trīs kompaktdisku izdošanu, kā arī norvēģu skaņraža Leifa Solberga darbu albumu. Savukārt, šī gada februārī klajā nāks kompaktdisks ar Ukrainā dzimušā somu komponista Fridriha Bruka divām simfonijām – 17. un 18. simfoniju, ko orķestris pagājušā gadā ierakstīja diriģenta Māra Kupča vadībā.

Tā kā "Toccata Classics" devīze ir "Lielisku komponistu piemirsta mūzika, piemirstu komponistu lieliska mūzika", arī šajā sadarbības reizē uzmanība pievērta skaņradim, kura vārds daudziem mūzikas cienītājiem ir svešs. Angļu komponists Viljams Vērdsverts (nejaukt ar vārda un uzvārda brāli, angļu romantisma laika dzejnieku) dzīvoja no 1908. līdz 1988.gadam, kopumā sarakstījis ap 100 darbiem, to skaitā astoņas simfonijas. LSO šonedēļ veic ierakstu 4. un 8. simfonijai, kā arī Variācijām par skotu tēmu un Divertismentam remažorā orķestrim.

Pie LSO diriģenta pults šoreiz stājies brits Džons Gibonss, kurš regulāri strādā ar Lielbritānijas Karalisko filharmonisko orķestri un savā karjerā jau paguvis sadarboties daudziem pazīstamākajiem britu orķestriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!