Foto: Publicitātes foto

Latvijas Nacionālajā teātrī režisors Jānis Znotiņš iestudē Alberta Kronenberga "Mazo ganiņu", kas pirmizrādi piedzīvos 5. decembrī, portālu "Delfi" informē teātra pārstāve Līga Rimšēviča.

"Mazais ganiņš" ir izrāde pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem un viņu vecākiem, kur kopā ar aktieriem visi dosies palīgā mazajam ganiņam atrast pazudušo zaķīti. Ceļā tiks sastapts Sēņu vecis, Koku rāvējs, nonāks arī debesīs un pat lielas zivs vēderā.

"Man teātris ir kopā būšana, iztēlošanās un spēlēšanās. Tas ir tas, kas pietrūkst mazajam ganiņam un tieši to viņš dodas pasaulē meklēt" atzīst izrādes režisors Jānis Znotiņš.

Lomās: Inga Misāne-Grasberga, Jurģis Spulenieks, Kārlis Reijers un Madara Bore. Kostīmu māksliniece – Madara Botmane, scenogrāfs – Arturs Arnis, gaismu māksliniece – Krista Erdmane, producente – Linda Helviga.

Alberts Kronenbergs (1887–1958) ir latviešu bērnu grāmatu autors, kurš ilustrējis vairāk nekā 130 grāmatas un daudzām arī rakstījis tekstus. Zīmējis arī politiskās karikatūras. "Mazais ganiņš" ir populārākais Kronenberga darbs, taču ievērības cienīgas ir arīdzan citas viņa grāmatas – "Zelta laiki", "Jērādiņa", "Tuntuļu Jurītis" un "Sprunguļmuižas gadatirgus".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!