Foto: Interkultur
Rīgas pareizticīgo kamerkoris "Blagovest" ar izcilu panākumu atgriezies no Āzijas un Klusā okeāna koru olimpiādes, kur izcīnījis augstāko konkursa godalgu – Nāciju Grand Prix, portālu "Delfi" informē kora pārstāvji.

Āzijas un Klusā okeāna koru olimpiāde (Asia Pacific Choir Games) ir viens no lielākajiem koru forumiem pasaulē. 2017. gadā Āzijas un Klusā okeāna koru olimpiāde norisinājās Kolombo, Šrilankā. Latviju Āzijas starptautiskajā koru forumā pārstāvēja Rīgas pareizticīgo kamerkoris "Blagovest" un diriģents Aleksandrs Brandavs.

Kamerkoris "Blagovest" Āzijas un Klusā okeāna koru olimpiādē ieguva konkursa žūrijas visaugstāko novērtējumu, kā arī iekaroja nedalītas klausītāju simpātijas. Kā vēsta kora pārstāvji. ar lielu saviļņojumu un publikas ovācijām Olimpiādes noslēguma Apbalvošanas ceremonijā izskanēja Latvijas valsts himna. Kamerkora "Blagovest" izcīnītais Āzijas un Klusā okeāna koru olimpiādes "Nāciju Grand Prix Colombo 2017" uzskatāms par vienu no nozīmīgākajiem Latvijas koru panākumiem starptautiskajā arēnā.

2017. gads korim "Blagovest" ir bijis ļoti veiksmīgs – Eiropas koru olimpiādē Rīgā izcīnīti divi augstākie apbalvojumi - Grand Prix un Nāciju Grand Prix kategorijā "sakrālā mūzika a cappella", koris sniedzis koncertus Polijā un Francijā, iegūstot plašu starptautisku atzinību.

Koris "Blagovest" dibināts 1990. gadā ar mērķi izpildīt un popularizēt krievu garīgās mūzikas šedevrus. Kora vadītājs un dibinātājs, mūzikas maģistrs Aleksandrs Brandavs absolvējis Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmiju un ir Rīgas Svētās Trijādības Pārdaugavas baznīcas reģents. Koris "Blagovest" ierakstījis septiņus kompaktdiskus un īstenojis daudzus interesantus sadarbības projektus ar pazīstamiem solistiem, koriem un komponistiem gan Latvijā, gan ārzemēs. Koris "Blagovest" savā darbībā izkopj muzicēšanas veidus un izteiksmes līdzekļus, kur vienlīdz nozīmīga ir emocionālā pašatdeve un izpildījuma visaugstākā kvalitāte.

Pēc atgriešanās no Āzijas koru olimpiādes koris "Blagovest" turpinās darbu, gatavojoties jauniem ierakstiem, koncertiem Beļģijā un saviem tradicionālajiem koncertiem ar pareizticīgo Ziemassvētku un Lielā Gavēņa dziedājumiem. Par pareizticīgo Ziemassvētku dziedājumu koncertu 2018. gada 7. janvārī koris "Blagovest" informēs savus klausītājus jau tuvākajā laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!