Šā gada 17. novembrī jau trešo reizi tiks pasniegta "Austras balva" – Latvijas mūzikas profesionāļu un kritiķu balva aizvadītā gada labākajam albumam. Viens no finālistiem, kas šogad pretendē uz šo apbalvojumu, ir grupas "Satellites LV" jaunākais albums "Varavīksnes galā". Par nomināciju un jauno ierakstu Latvijas Radio 5 stāsta grupas līderis Jānis Žilde.

Albums "Varavīksnes galā" iznāca šā gada oktobra sākumā, gan digitāli, gan ierobežotā skaitā arī CD formātā. Jaunais ieraksts seko 2012. gadā izdotajam albumam "Pagrīdē" un tajā ir iekļautas 10 jaunas dziesmas, no kurām klausītājiem līdz albuma izdošanai bija atrādītas jau jau trīs – "Bukovskis zinātu...", "Kā pievaldīt mēli?" un "Potenciāls".

Kā sarunā ar Radio 5 saka grupas līderis Jānis Žilde, ja šāds apbalvojums būs pastāvējis jau pirms 20 gadiem, iespējams "Satellites LV" būtu tam nominēta jau par kādu no saviem iepriekšējiem albumiem. "Balva ir jauna, bet izskatās, ka tā iet tādu nopietnas balvas ceļu, jo līdzīgi kā Lielbritānijas "Mercury Prize" tā vērtē nevis komerciāli veiksmīgākos ierakstus, bet saturiski interesantākos darbus. Protams, tas ir pagodinājums, ka esam iekļuvuši šajā top 10."

Tāpat Jānis Žilde sarunā ieskicē dažādos posmus grupas vēsturē, kuras pirmsākumi meklējami 1996. gadā. Albumu "Varavīksnes galā" viņš sauc par grupas brieduma posma sākumu.

"Austras balva" ir latviešu mūzikas ierakstu apbalvojums, ko kopš 2015. gada pēc mūzikas kritiķu un ekspertu žūrijas lēmuma pasniedz labākajam gada albumam. Pirmo "Austras balvu" 2015. gada decembrī saņēma dziesminiece Alise Joste par albumu "Hardships are Ships", savukārt pērn par gada labāko albumu tika atzīts grupas "Rīgas modes" ieraksts "Fantastiski".

Šogad "Austras balva" uzvarētājs žūrijas vērtējumā un publikas simpātijas balvas ieguvējs tiks nosaukts 17. novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!