Foto: Ilmārs Znotiņš
Izcilajam mūziķim, pedagogam un ilgstošam J. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas dzīves vadītājam profesoram Artim Sīmanim pasniegts Borisa un Ināras Teterevu fonda apbalvojums. Tas svinīgi pasniegts 26. oktobrī, Jāzepa Vītola 7. starptautiskā pianistu konkursa atklāšanas pasākumā.

Apbalvojums profesoram Artim Sīmanim piešķirts par ieguldījumu kvalitatīvas izglītības veidošanā, attīstot akadēmiju kā atvērtu platformu Latvijas un pasaules mūzikas vērtībām un nodrošinot nenogurstošu atbalstu jaunajiem mūziķiem to ceļā uz starptautiskiem panākumiem.

"Laiks kopš 2007. gada, kad Arti Sīmani ievēlēja par rektoru, ir bijis nopietnu un tālredzīgu pārmaiņu pilns. Šie desmit Arta Sīmaņa gadi akadēmijā ir ielikuši pamatus neatgriezeniskai attīstībai," teica Borisa un Ināras Teterevu fonda programmas "Māksla publiskā telpā" kuratore Helēna Demakova Goda zīmes pasniegšanā.

Viņa atgādināja, ka šajā laikā sadarbībā ar Borisa un Ināras Teterevu fondu ir arī uzbūvētas jaunas ērģeles, kas ir unikāls gadījums Latvijā. Taču vienlīdz augstā līmenī saglabātas tradīcijas – gan Jāzepa Vītola Starptautiskais pianistu konkurss, gan citi konkursi un festivāli. Borisa un Ināras Teterevu fonds ir sadarbojies ar akadēmiju ne tikai atbalstot Latvijas kultūrai tik nozīmīgo klaviermūzikas žanru, bet tāpat sekmējot studentu - jauno mūziķu - līdzdalību starptautiskos konkursos.

H. Demakova pauda cerību, ka Borisa un Ināras Teterevu fonda apbalvojums kļūs nozīmīgs profesora dzīvē, jo tas tiek pasniegts patiesā sirsnībā un pateicībā par sadarbību.

Goda zīme pēc mecenātu ierosmes iedibināta, lai godinātu organizācijas vai personības par īpašiem nopelniem labdarības un brīvprātīgā darba veicināšanā vai par ilgstošu un pašaizliedzīgu darbību kādā jomā vai atsevišķa projekta sabiedrības labā realizāciju ar izciliem panākumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!