vimeo:237767009

Līdz 5. novembrim topošajā mākslas centrā "Zuzeum" skatāma Izraēlas laikmetīgās mākslas izstāde "Sapņi un drāmas", kurā eksponēti četrpadsmit mākslinieku darbi.

Pagājušajā nedēļā uz izstādes atklāšanu Rīgā no Telavivas, Berlīnes un Ņujorkas bija ieradusies arī lielākā daļa izstādē pārstāvēto mākslinieku, un "Arterritory.com" izmantoja iespēju tikties ar viņiem klātienē. Piedāvājam videoierakstu, kura ietvaros var gan gūt ieskatu izstādē, gan arī dzirdēt pašu autoru un izstādes kuratora komentārus.

Izstādes kurators ir pazīstams Telavivā dzīvojošs filosofs, Becalēla Mākslas un dizaina akadēmijas Jeruzalemē pasniedzējs Rojs Brands, un tajā pārstāvēti 14 pazīstami izraēļu mākslinieki – Porats Solomons (Porat Solomon), Dors Guezs (Dor Guez), Nira Hoda (Nir Hod), Gajs Zagurskis (Guy Zagursky), Noa Eškhola (Noa Eshkol), Avners Bengals (Avner Ben-Gal), Sagita Mezamera (Sagit Mezamer), Erzes Izraeli (Erez Israeli), Kerena Jala Golana (Keren Yeala Golan), Marika Lehnere (Marik Lechner), Daniels Kiczales (Daniel Kiczales), Eitans Ben-Moiše (Eitan Ben-Moshe), Sigalita Landaua (Sigalit Landau) un Jehudita Sasportas (Yehudit Sasportas).

Izstāde ir dramatiskas mistērijas piestrāvots, emocionāli uzlādēts stāsts, kurā, tās kuratora filosofa Roja Branda vārdiem runājot, "sajūtamas šodienas Izraēlas enerģētiskās vibrācijas un vienlaikus tiekšanās atklāt konflikta un dualitātes kā dzinuļa lomu mākslinieka radošajā darbībā". Tā ir pirmā tik apjomīgā reģiona mākslas reprezentācija Baltijā, kas atklāj skatam Izraēlas mūsdienu mākslas izteiksmes veidus un aktualitātes, izceļot katra mākslinieka specifisko stilistiku un vienlaikus sniedzot skatītājam iespēju ieraudzīt kopainu.

Izstādes "Sapņi un drāmas" producents ir kultūras un mākslas izdevniecība "Arterritory.com".

Izstādes darba laiks:
Pirmdien – slēgts
O. — C. 12.00-18.00
P. — S. 12.00-20.00
Sv. 12.00-18.00
Ieeja bez maksas

Izstādē pieejama arī bezmaksas tūres gida pavadībā, katru sestdienu plkst. 12.00 un 15.00, kā arī svētdienās plkst. 12.00.

Izstāde "Sapņi un drāmas" ir tapusi kā speciālprojekts Rīgai, tās iniciators un atbalstītājs ir Rīgā dzimušais uzņēmējs un mākslas patrons Leons Zilbers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!