Foto: Publicitātes foto
Anglijas pilsētā Folkstonē 3. septembrī norisināsies konference un radošās darbnīcas ar nosaukumu "Future Energy Summit", kurā latviešu māksliniece Rasa Šmite vadīs "Biotricity" radošās darbnīcas un prezentēs "Renewable Futures" iniciatīvu, portālu "Delfi" informē RIXC pārstāvji.

Laikā, kad cilvēces apetīte uz enerģiju ir kļuvusi neizmērojama, novedot pie fosiliju izzušanas, vairāki revolucionāri procesi šo sistēmu sākt graut. Viens no šiem revolucionārajiem procesiem ir strauja pāriešana uz atjaunojamās enerģijas resursiem, kā arī enerģijas ražošanas digitalizācija.

Par vienu no perspektīvākajiem atjaunojamās enerģijas resursiem tiek uzskatīta dabas materiālu izmantošana. Latviešu mākslinieku Rasas Šmites un Raita Šmita audiovizuālā instalācija ar baktēriju baterijām "Biotricity" lieliski parāda šādus dabas procesus darbībā. Instalācijā reāllaikā tiek padarīts dzirdams un redzams alternatīvs elektrības iegūšanas process – enerģija tiek iegūta no baktērijām, kas dzīvo dīķos, ezeros un notekūdeņos. Tāpat Rasa Šmite stāstīs par "Renewable Futures" iniciatīvu, kuras mērķis ir rast jaunus ceļus rītdienas attīstībai Eiropas līmeņa kultūras un radošajos sektoros. Iniciatīvas mērķis ir radīt jaunas kontaktzonas starp tradicionāli atdalītām nozarēm – māksla un zinātne, kultūra un digitālās tehnoloģijas, ilgtspējīgs bizness un sociālā līdzdalība 21. gadsimtā.

Konferencē piedalīsies: Jelena Martinovic (UK), Tere VadénImre (FI), Cédric Carles (FR), Thomas Ortiz (FR), Rasa Šmite (LV), Stephanie Karpetas (UK), Asa Calow (UK), Viktorija Makarovaite (UK), Sofia Perez-Villar (UK), Nomeda un Gediminas Urbonas (LT), Imre Szeman (CA).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!