Foto: Publicitātes foto

Dzintaru koncertzālē 9. augustā notiks starptautiskā mūzikas festivāla "Summertime – aicina Inese Galante" svinīgā atklāšana. Šogad visiem koncerta priekšnesumiem cauri vīsies mīlestības tēma. Mīlas duetu tēlos uz skatuves iejutīsies mākslinieki gan no Latvijas, gan ārvalstīm, portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji no "Ineses Galantes fonda".

13. festivāls "Summertime – aicina Inese Galante"būs veltīts skaistākajām un spēcīgākajām jūtām uz pasaules – mīlestībai. Kā sola koncerta rīkotāji, uz skatuves vienosies maigums, kaisle un nebēdnīga koķetērija. Par vakara devīzi kļūs frāze "Viva amor!", kas tulkojumā no latīņu valodas nozīmē "Lai dzīvo mīlestība!".

Šogad festivāla atklāšanā uzstāsies slaveni Latvijas mūziķi – ārvalstīs pieprasītais basbaritons Egīls Siliņš, izcilais kontrtenors Sergejs Jēgers, pasaulē slavenais pianists Reinis Zariņš, pianistu dinastijas pārstāvis Andrejs Osokins un, protams, festivāla patronese Inese Galante. Šo muzikālo svētku neatņemama daļa būs Festivāla orķestris, kurā spēlē izcilākie Latvijas mūziķi. Galvenais festivāla diriģents būs pasaulē pazīstamais Ekharts Viciks no Vācijas.

Visa festivāla laikā no 9. līdz 13. augustam skatītāji varēs iepazīties ar jauniem izciliem mūziķiem un piedzīvot daudz citu pārsteigumu. Šovasar uz skatuves izskanēs ne tikai klasiskā mūzika, bet arī džezs, itāļu un klezmeru mūzika, kā arī etniskie motīvi un ņūdžezs. Tradicionāli visos koncertos piedalīsies konkursa "Ineses Galantes talanti" laureāti. Kā uzsver festivāla rīkotāji, jaunajiem māksliniekiem dalība šāda apmēra festivālā ir unikāla iespēja uzstāties uz lielās skatuves un pieteikt sevi plašākai auditorijai.

Vairāk par festivāla programmu un dalībniekiem – "Summertime – aicina Inese Galante" mājaslapā.

Festivāla "Summertime – aicina Inese Galante" koncertu biļetes ir pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs visā Latvijā un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!