Foto: Publicitātes foto
27. jūlijā plkst. 17.00 RIXC galerijā Lenču ielā 2 tiks atklāta latviešu mākslinieces Santas Frances izstāde "Le Solitaire", portālu "Delfi" informē izstādes rīkotāji.

"Le Solitaire" (no franču val. pasjanss, vientuļnieks) ir kāršu spēle, kas tiek spēlēta vienatnē, kārtis izkārtojot noteiktā secībā. Digitālās ilustrācijas, animācijas un tīkla mākslas darbi, kas būs skatāmi tāpat sauktajā Santas Frances personālizstādē, ir tapuši komunikācijā ar datoru, autorei radot un kārtojot 3D objektus sev saprotamās kompozīcijās. Caur spīdīgu interjeru iekārtošanu un vēsām klusajām dabām tiek meklētas atbildes par to, kā būt vienam — strādāt vienatnē, būt pašpietiekamam, kā kompensēt cilvēciska kontakta trūkumu pārlūkojot internetu un izmantojot savus iekšējos resursus. "Le Solitaire" apkopo darbus, kas radīti laika periodā pēc Liepājas Universitātes Jauno mediju mākslas programmas absolvēšanas (2015 – 2017).

Santa France (Sunta Frunce) ir 1993. gadā dzimusi multimediju māksliniece, kuras darbība lielākoties ir saistīta ar 3D programmatūras piedāvātajām iespējām un to pielietojumu web kolāžu, video, animētu gif attēlu un digitālo ilustrāciju veidošanā. Mākslinieces modelētas 3D vides nesen tika publicētas uz Vācijas dizaina žurnāla "Form" vāka.

Izstādes kuratori: Rasa Šmite un Raitis Šmits.

Santas Frances izstāde "Le Solitaire" RIXC galerijā būs apskatāma līdz 26. augustam. Darba laiks: no pirmdienas līdz sestdienai, 12.00 – 18.00; svētdien – brīvs. Ieeja bez maksas.

Izstādes bez papildu maksas ir iespējams apskatīt gidu pavadībā (latviešu un angļu valodā). Pieteikšanās rakstot e-pastu uz rixc@rixc.org.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!