Foto: Matīss Markovskis

Valmieras pilsētas estrādē 7. jūlijā izskanējusi Māras Zālītes un Ulda Marhilēviča krāšņās dziesmu spēles "Tobāgo!" pirmizrāde. Savulaik populārā Dailes teātra iestudējuma jauno versiju veidojis režisors Valdis Liepiņš.

Pirmizrādē skatītāju vidū bija arī Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, kultūras ministre Dace Melbārde, LMT prezidents Juris Binde, dziedātājs un vokālais pedagogs Andris Daņiļenko, Valmieras teātra aktieris Imants Strads, Dailes teātra aktrise Dārta Danēviča, tāpat savējos atbalstīt bija atbraukušas vairāku izrādē spēlējošo aktieru ģimenes.

Atgādinām, ka nākamā "Tobāgo!" izrāde 29. jūlijā notiks Jelgavā, pēc tam arī Kandavā, Saulkrastos, Dobelē, Bauskā, Ikšķilē, bet rudenī – Latgales vēstniecībā "Gors", Vidzemes koncertzālē "Cēsis" un Rīgas Kongresu namā. Biļetes uz izrādēm var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Iestudējuma darbība risinās, kad Kurzemes un Zemgales hercogiste ir sasniegusi augstu ekonomisko un kultūras līmeni un nosaka gaisotni visā Eiropā. Lielākā daļa Eiropas valstu ir parādā mazajai Kurzemei. Hercoga Jēkaba sapņi sniedzas daudz tālāk par Eiropu. "Man jāiegūst pasaule!" un – 80 ģimenes tiek nosūtītas pāri Atlantijas okeānam uz Tobāgo! Tas ir stāsts par lieliem, skaistiem sapņiem, kas diemžēl mēdz arī nepiepildīties, bet bez kuriem nevar dzīvot. Par cerībām un vilšanos, par mīlestību un nāvi, visbeidzot par kādu ārkārtīgi nozīmīgu, aizraujošu un leģendām apvītu lappusi Latvijas vēsturē – Kurzemes hercogistes ziedu laikus, kad Hercogs Jēkabs kolonizē Gambiju un Tobago.

Galvenajās lomās: Aija Dzērve (Dailes teātris) un Mārcis Maņjakovs (Latvijas Nacionālais teātris). Lomās: Olga Dreģe, Indra Briķe, Jānis Paukštello, Katrīne Pasternaka, Valdis Liepiņš, Andris Bērziņš, Madara Botmane, Sarmīte Rubule u.c. Visās izrādēs pie klavierēm būs pats mūzikas autors – komponists Uldis Marhilevičs! Izrādes scenogrāfs, tāpat kā pirms 15 gadiem, ir Aigars Ozoliņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!