Foto: Iveta Vaivode
Savu debijas albumu klajā laiduši pagājušā gada decembrī, Jāņa Šipkēvica un Gata Zaķa mūzikas projekts "Dora" turpina radīt jaunas kompozīcijas un šī gada 17. maijā koncertēs Rīgā, K.K. fon Stricka villā. Gaidot uzstāšanos, publicēts ieraksts no koncerta Kaņepes kultūras centrā (KKC) – video "Jadwiga", ko uzņēmis režisors un operators Matīss Spaile.

"Ceļš, kuru ejam "Dorā", ir ļoti viegls un impulsīvs. Skaņdarbi top kā atklāsmes, kā apziņas plūsma, kurā paši neaizraujamies ar procesa kontroli, drīzāk kalpojam kā uztvērēji," stāsta Jānis Šipkēvics. "Šis princips nodrošina patīkamu neziņu un konsekventu pārsteiguma sajūtu – gan studijā, gan koncertos."

Pēc debijas pērn festivālā "Zemlika", kā arī izpārdotiem koncertiem Kaņepes kultūras centrā, šī būs trešā iespēja dzirdēt grupas albumu "Two Sides", skaņdarbus no topošā albuma, kā arī improvizācijas.

Apvienības "Dora" pārstāvji sevi raksturo kā divu mūziķu skaņu labaratoriju, tajā piedalās mūziķis Jānis Šipkēvics (Shipsea, "Instrumenti") un viņa domubiedrs – mūziķis un producents Gatis Zaķis ("The Mundane", "Instrumenti").

Matīsa Spailes veidotais video "Jadwiga" tapis 2016. gada 28. decembrī KKC.

Projekta "Dora" līdzšinējo eksperimentu ierosmes pamatā ir bijuši kopdarbi mijiedarbībā ar citām mākslas formām – teātri, vizuālo mākslu. Kristapa Epnera un "Doras" kopdarbs "Vingrinājumi" pagājušajā gadā nominēts "Purvīša balvai".

Biļetes uz 17. maija koncertu K. K. fon Stricka villā pieejamas internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!