Foto: Matīss Markovskis

Februāra beigās un marta sākumā Dailes teātris ar Floriana Zellera lugas "Ja tevis vairs nebūtu" iestudējuma izrādēm viesosies Luksemburgā un Frankfurtē.

28. februārī sadarbībā ar asociāciju "Luksemburga – Latvija" izrādi varēs noskatīties kultūras namā "Steinsel", bet 2. martā, pateicoties sadarbībai ar Frankfurtes latviešu biedrību, teātrī "Die Katakombe".

Režisora Intara Rešetina iestudētajā izrādē, kas pirmizrādi piedzīvoja 2015. gada septembrī, spēlē aktieri Vita Vārpiņa, Artis Robežnieks, Ivars Auziņš un Dārta Daneviča.

Izrādes radošajā komandā ir arī scenogrāfs Kristians Brekte, kostīmu māksliniece Vita Radziņa, komponists Juris Vaivods, horeogrāfs Agris Daņiļevičs un gaismu mākslinieks Ivars Tilčiks. Lugu no franču valodas tulkojusi Agnese Kasparova.

Foto: Matīss Markovskis

Florians Zellers ir franču rakstnieks un dramaturgs, kura darbi ir tulkoti daudzās valodās. Vairākas Zellera lugas ir saņēmušas Moljēra balvu, kas ir Francijas augstākā godalga teātrī.

Foto: Matīss Markovskis

Izrādē vēstīts par Annu un Pjēru, kuri kopā nodzīvojusi gandrīz divdesmit gadus. Tagad viņas dzīvi saindē šaubas un izmisīga vēlme saprast – reizēm liekas, ka mēs kādu pazīstam, bet īstenībā pazīstam tikai šī cilvēka masku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!