"Mēs ar Aigaru (Graubu – red.) pēc "Sapņu komandas" domājām, ko darīt. Sapratām, ka gribam, lai šis stāsts ceļotu. Mums bija trīs stāsti – "Nameja gredzens" bija trešais variants," intervijā mobilajai televīzijai "LMT Straume" stāsta filmas "Nameja gredzens" producents Andrejs Ēķis.

"Mēs aizbraucām uz Londonu pie vienas lielas distribūcijas kompānijas un jautājam, kuram no variantiem viņi redz vislielāko potenciālu. Visi trīs bija latviešu stāsti – viens bija par mūsu puišiem Afganistānā, otrs bija par baronu Minhauzenu un trešais – jau pieminētais zemgaļu stāsts jeb kā mēs iekšēji to saucām – "viking story"," atklāj Ēķis. Tieši šajā stāstā saskatītas vislielākās iespējas uzrunāt starptautisku auditoriju.

"Aktieru atlase jau ir cits stāsts – ja ir vēlme filmu parādīt arī ārpus Latvijas, tad ir jāizvēlas ne tikai pašmāju aktieri, bet arī starptautiskās uzlecošās zvaigznes. Mums tagad jātur īkšķus, lai abi galveno lomu atveidotāji, kas ir ārvalstu aktieri, kļūtu ātri slaveni," skaidro producents.

Ēķis uzsver, ka latviešu skatītājiem nevajadzētu samulst par šādu lomu izvēli. "Ideja ir vienkārša – ja skatītājs paliek apmulsis pēc filmas beigām, tā ir bijusi slikta, ja pēc trīs minūtēm jau sāks just līdzi galvenajam varonim, tad arī nekas viņu vairāk nemulsinās."

Filmas budžets ir divi miljoni eiro, bet, kā uzsver Ēķis, Rietumeiropā tie "droši pārvērstos par sešiem miljoniem".

"Domāju, ka mūsu filma var būt konkurētspējīga, jo tajā ir ielikts daudz naudas un tai vajadzētu labi izskatīties," uzskata producents.

"Filmas stāsts ir par personīgo brīvību, tāpēc arī filmā nav rādīti vergi, kas tajā laikā bija. Šis stāsts norisinās vietā, kur dzīvo brīvi cilvēki un nāk iekšā tādi, kuri to negribētu. Kāpēc skatītājs iet uz kino? Viņš grib raudāt un smieties. Lai viņš izdarbina visu savu emocionālo pasauli gan smejoties, gan raudot – līdzpārdzīvo. Ja tā būs, tad mūsu darbs padarīts."

Raidījumu sērijā "Filmas "Nameja gredzens" aizkadrā" pieejami 12 stāsti, kas šoruden uzņemti "Nameja gredzens" filmēšanas laukumā. Skatītājiem ir iespēja savām acīm redzēt, kā notiek filmas uzņemšana un skatīt iepriekš neredzētus kadrus. Tajos var uzzināt par filmas tapšanu, filmas varoņiem un aktieriem, kuru vidū ir arī starptautiskas zvaigznes - lietuviešu teātra un kino aktrise Aiste Dirziute, britu uzlecošā zvaigzne Džeimss Blūrs un seriāla "Vikingi" aktieris Edvīns Endre.

Leģendu sērija skatāma mobilajā televīzijā "LMT Straume" – lietotnē un internetā. Skatītāji aicināti piedalīties "Twitter" diskusijā, lietojot tēmturi #NamejaGredzens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!