Foto: Publicitātes foto

Andris Kalnozols Ģertrūdes ielas teātrī (ĢIT) veido izrādi "Aizvakar vienmēr", kas pirmizrādi piedzīvos šā gada 12. decembrī, portālam "Delfi" pavēstīja ĢIT pārstāvji.

Izrāde ir pieredzes, fantāzijas un sarunvalodas vārdnīcas sintēze, vēsta Ģertrūdes ielas teātris. 2015. gada vasarā autors, piedzīvojis aplaupīšanu, pakaļdzīšanos un operāciju slimnīcā, atgūst spēkus Sicīlijas hipiju komūnā "Ciumara Ranni", kur saraksta lugu "Aizvakar vienmēr".

"Aizvakar vienmēr" stāsta par jaunu lietuviešu žurnālistu Deimantu, kurš atvaļinājumu pavada, klaiņojot pa Eiropu, lai sarakstītu savu debijas romānu "Aizvakar". Viņš iek nolaupīts uz vientuļa Sicīlijas lauku ceļa un nokļūst Sortīno apgabala vēja ģeneratoru administratores Marijas Terēzes un viņas brāļa Džuzepes aprūpē un dienas vada, gaidot savienojumu ar Lietuvas konsulātu un strīdoties ar savu bērnības draugu "Skype", bet naktīs viņu apciemo dīvains rēgs teļa izskatā. Marija Terēze iemīlas apjukušajā rakstniekā, kurš baidās atzīt savas jūtas, aizbildinoties ar radošu neveiksmi un pazaudēto identitāti. Pēc laika rītdiena kļūst par vakardienu, šodiena – par aizvakardienu.

Foto: Publicitātes foto

Dramaturģija un režija – Andris Kalnozols; spēlē – Edgars Samītis, Armands Berģis, Ivars Krasts, Ģirts Krūmiņš un Jana Ļisova; telpa un kostīmi – Margrieta Dreiblate; gaisma – Jūlija Bondarenko.

Pirmizrāde gaidāma 12. decembrī, nākamā izrāde – 19. decembrī. Biļetes uz izrādēm var iegādāties internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!